[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有無人有全屏貼多可以放張比我痴住先?入左手得case無mon貼好無安全感
有無人有全屏貼多可以放張比我痴住先?入左手得case無mon貼好無安全感

或者有無人知將軍澳附近邊間鋪有
呢排部n5x成日lag
明明冇用嘅background app都清晒
lm學嘢

我部都成日hang ,又會有遲緩

唔夠ram係咁
kill係冇幫助
刷kernel啦

n5x 刷左 elementalx
用 interactive 加 ghostpepper

除左打機用 Snapchat 之外都唔熱又唔 lag
賣咁貴都冇貨
等咁耐下代機都來啦
我都中左bootloop,上年11月已經知有呢味野,不過已經升左但又未有事(未過保),前幾日升左個7.1安全性更新,瞓醒已經中伏係咁boot機但又過左保
有冇巴打試過過左保上去問整機要幾錢
我都中左bootloop,上年11月已經知有呢味野,不過已經升左但又未有事(未過保),前幾日升左個7.1安全性更新,瞓醒已經中伏係咁boot機但又過左保

嘩屌 唧係唔升得?

是咪喺 google store 買?係就打俾 google 叫佢換機
賣咁貴都冇貨
等咁耐下代機都來啦

仲要諗佢下代香港仲出唔出…
出得黎都下年

嘩屌 唧係唔升得?

講咗好多次,bootloop係硬件問題,唔升都有機會bootloop
岩岩拎番部n5x,佢整完同我up左7.0

其實都唔關事既,我都最新版,過保 驚緊會有事

本身壞機之前仲留響6.0.1

即係6.0 都壞囉
睇粒野既姐 壞既就壞, 我女友果部都壞左 換底板
都係密d Google drive full size backup 相
驚嘅話就換機啦,真係慢慢等佢死機咩
利申: 次次一出 update 就 flash,未驚過
驚嘅話就換機啦,真係慢慢等佢死機咩
利申: 次次一出 update 就 flash,未驚過

出事唔好喊

即係6.0 都壞囉
都係密d Google drive full size backup 相

我部5x換完底板都將個 whatsapp google drive backup轉做 daily

即係6.0 都壞囉

我部5x換完底板都將個 whatsapp google drive backup轉做 daily

見你咁講 即backup多獲

即係6.0 都壞囉

如果有每小時 backup 我都會揀
https://android-developers.googleblog.com/2017/01/get-sneak-peek-at-android-nougat-712.html
An7.1.2
N6已死

個speaker echo已經無人理

N6已經有7.1.1已經唔投訴

轉3t算
如果鬼域買pixel
應該online shop買定落門市買好?
online shop送mon貼同機套,但係冇得驗貨
但係門市唔送

鬼域買好似好啲,有問題可以即刻拎返去换

價錢一樣?張玻璃貼先20蚊……20蚊買個安心,自己決定!

其實係鬼域個online shop
價錢一樣
http://www.citylink.com.hk/locale/zh-CHT/item.aspx?corpname=citylink&itemid=60d806b3-4824-492d-92e3-c853252f95bc

我落門市買都有送呀

師兄鬼域門巿買幾錢??
準備今晚收工去買水pixel 32
已做白老鼠
想入部pixel 藍色,有無邊間水貨店可信?
已做白老鼠

n5x enroll左都仲未收到update

是咪喺 google store 買?係就打俾 google 叫佢換機

5x前期中伏者,打左幾次都係一堆唔識英文既疑似廣州call center大叔耍我去LG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞