[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
5x琴日更新完,今日收左皮 連機都開唔到
bootloop先達整唔整到,好想攞番data,又過晒保
有冇人部5x 中左一堆wakelock

部機完全 snooze 唔到,開 flight mode都冇用,係咁倒水

部機 reboot 完24 分鐘,有17 分鐘係 awake 因為 wakelock, 屌那星 cache 又 wipe 過,restore factory image 又試過,冇哂辦法

[img] https://holland.pk/ei3rb78a [/]

你駁住 USB OTG 線?

夜晚訓覺冇插都係咁彈usb wakelock

USB port 有冇入塵?

有少少,可以點清?

[img] https://holland.pk/sy8rg5tl [/]
[img] https://holland.pk/75hbtlva [/]

safe mode 訓左一晚都係咁

用個泵仔噴下?
唔好用掃,可能有靜電
bootloop先達整唔整到,好想攞番data,又過晒保

冇人會答到你
pixel冇更新..
Nexus6

https://www.reddit.com/r/nexus6/comments/5zdkfs/_/

有啲常識都唔會去撳 update
btw 邊條仆街 push 依件嘢出街

巴打更上7.1.1?
新手一問
咩係bootloop?

利申: 兩星期前N5死左機板
一時時開到機(冇晒電再原廠差)
大部分時間都load 唔到入 Android logo

上LG 整 過保 換機板 $1700
Rumoured Pixel 2 is in the works with new codenames

巴打更上7.1.1?

本身已經係7.1.1,但見琴日有個60幾mb更新就up左上去,跟住第2日就出事了,而家連機都開唔到

巴打更上7.1.1?

本身已經係7.1.1,但見琴日有個60幾mb更新就up左上去,跟住第2日就出事了,而家連機都開唔到

硬件問題, 唔關update事

利申: 5x用緊7.1.1 with 3月個patch
新手一問
咩係bootloop?

bootloop 咪 bootloop
新手一問
咩係bootloop?

上youtube search bootloop
你唔係整啊嘛

巴打更上7.1.1?

佢唔係會因update導致硬件壞咩,唔係好識
n6 係7.0
1月果時收過ota上7.1.1
但d人話有bug我就關左google play service個notification
依加上唔返
your system is up to date

巴打更上7.1.1?

佢唔係會因update導致硬件壞咩,唔係好識

好似係update完中伏機會高d咁解
n6 係7.0
1月果時收過ota上7.1.1
但d人話有bug我就關左google play service個notification
依加上唔返
your system is up to date

唔好up呀,會後悔
aus pixel香港 新手留名用唔用到
幫我表妹部n5x 搞緊個bootloop 問題

岩岩試風桶吹

岩岩試風桶吹

有冇料到?
aus pixel香港用唔用到 新手留名

aus 好似係國際版,ok
但係 aus 唔係好貴架咩

aus 好似係國際版,ok
但係 aus 唔係好貴架咩

都幾貴 我仲諗住返香港先買 點知黑色128冇晒貨

岩岩試風桶吹

有冇料到?

真係風筒吹熱左就開到 一涼返又bootloop
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞