[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike

我知呀不過點解差咁遠姐

其實點解唔好買美版啊?

巴打可唔可以講下啊

啲頻都唔岩香港用

香港啱,係中國有個頻無,唔返大陸無問題

同埋隻叉機腳唔同

我要買黑128 細機呀

其實ebay啲價已變得正常好多,可以係ebay買

我之前幾部電話都係ebay買,揀返啲高評價賣家,無問題出過

英版好貴喎
6p 上左7.1.1
舊電20%就熄機,有冇得救

依個 bug 好似話 fix 咗喎,你係咪最新 update?

更完先死

仆街我啱啱升左添

勤力啲做 backup
利申:6p 上左 7.1.2 beta 2

Welcome to the Android O Developer Preview!

又到一年一度Preview

我知呀不過點解差咁遠姐

其實點解唔好買美版啊?

巴打可唔可以講下啊

啲頻都唔岩香港用

同埋隻叉機腳唔同

我要買黑128 細機呀

英版好貴喎

pixel 係貴架喎…
又多一部5x陣亡
想問下各位巴打nexus5x imei 0左有冇得救??
想問下各位巴打nexus5x imei 0左有冇得救??

其他snapdragon機有
同樣方法用唔用得落nexus5x就唔知
要用qpst/qxdm之類既野

100蚊同你收左佢
巴打們知唔知香港邊到有pixel機套賣?先達得啲透明膠套
巴打們知唔知香港邊到有pixel機套賣?先達得啲透明膠套

http://m.price.com.hk/product.php?p=239119
自己買左呢隻,幾好揸手,好過揸住背面玻璃+金屬,不過個套會令部機長左大左,如果用大pixel唔建議買套,細pixel直接屌啦

巴打可唔可以講下啊

啲頻都唔岩香港用

同埋隻叉機腳唔同

我要買黑128 細機呀

英版好貴喎

pixel 係貴架喎…

貴過香港買喎

巴打可唔可以講下啊

啲頻都唔岩香港用

同埋隻叉機腳唔同

我要買黑128 細機呀

英版好貴喎

pixel 係貴架喎…

貴過香港買喎

有冇得退稅?
冇得退嘅話實貴
Welcome to the Android O Developer Preview!

又到一年一度Preview

有無巴打試左?

同埋隻叉機腳唔同

我要買黑128 細機呀

英版好貴喎

pixel 係貴架喎…

貴過香港買喎

有冇得退稅?
冇得退嘅話實貴

梗係冇啦 香港買仲平過eBay
細機d 電量如何??倒唔倒水??
部pixel brick左
開唔返機
差電冇反應
冇Root
係玩玩下Snapseed 熄左開唔返
求救
開唔返機
差電冇反應
冇Root
求救

肯定唔係 hang 咗? 長撳 power 都冇反應?
開唔返機
差電冇反應
冇Root
求救

長按左差唔多成分鐘
冇反應
開唔返機
差電冇反應
冇Root
求救

長按左差唔多成分鐘
冇反應

有冇試下power+音量鍵?
開唔返機
差電冇反應
冇Root
求救

長按左差唔多成分鐘
冇反應

試過
Power + vol上
Power + vol下
Power + vol上下
都唔得
開唔返機
差電冇反應
冇Root
求救

長按左差唔多成分鐘
冇反應

試過
Power + vol上
Power + vol下
Power + vol上下
都唔得

試下先一隻手指按住vol下再用右手姆指按power制,比多個網你睇下有冇用
http://thedroidguy.com/2016/11/fix-google-pixel-wont-turn-troubleshooting-guide-1066695
唔該樓上巴打
最後拎左去鬼域整
唔該樓上巴打
最後拎左去鬼域整

想知最後鬼或整成點
唔該樓上巴打
最後拎左去鬼域整

想知最後鬼或整成點

舞你幾個月之後整唔到
唔該樓上巴打
最後拎左去鬼域整

想知最後鬼或整成點

舞你幾個月之後整唔到

之前有個巴打壞電比返鬼域整,好似話送返上外國整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞