[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
test
請教眾巴打,香港有冇地方搵到 nexus 5 電?
還是一定要淘?

留名
我粒電叉唔滿

依啲嘢你喺香港搵到嘅話咪又係 tb 貨
pixel用左2日,用電好似倒水咁
屋企行去地鐵站10分鐘,冇用過電話都跌2%

Pixel 真係好少聽到會倒水喎,會唔會係你開左定位,因為notification bar拉落冇定位圖案,介唔介意影張相上黎睇下個電池用量?

有開location,但會咁食電?
以前N5同N5X都有開,但印象中冇咁食電

長開Location 梗係哂電啦,仲要係扯電呀

唔識扮識...
nfc 同步 定位記錄 wifi掃描位置等等我長開都冇點食電
請教眾巴打,香港有冇地方搵到 nexus 5 電?
還是一定要淘?

留名
我粒電叉唔滿

依啲嘢你喺香港搵到嘅話咪又係 tb 貨

難分真與假

Pixel 真係好少聽到會倒水喎,會唔會係你開左定位,因為notification bar拉落冇定位圖案,介唔介意影張相上黎睇下個電池用量?

唔識扮識...
nfc 同步 定位記錄 wifi掃描位置等等我長開都冇點食電

完全唔覺對電量有任何影響

唔識扮識...

nfc 嘅用電量根本係 negligible
跌咗部Nexus 5
個screen冇裂冇爛 但螢光幕唔著
咁係咪都應該要換個螢光幕?

如果想淘寶返個螢光幕應該去邊間店度買好?
有同樣經驗嘅巴絲請分享

跌咗部Nexus 5

有同樣經驗嘅巴絲請分享

肯定係壞Mon唔係 power button/其他野?
Amazon UK 訂左細黑128
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds
跌咗部Nexus 5

有同樣經驗嘅巴絲請分享

肯定係壞Mon唔係 power button/其他野?

可以power on
notification light turns on flashing
應該個power制係冇事
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

我知啦其他seller果啲

唔識扮識...

好似係google service問題,用緊high accuracy
將location mode轉battery saving 用一日睇下會點
有冇人部pixel有聲嘅問題(唔係拆聲)
我個部成日sense唔到插咗耳筒 reboot又得返
有時聽電話又會聽唔到人地講嘢 甚至hang 機
頭先試whatsapp 錄音 咩聲都錄唔到

利伸 之前部機跌過一次
但係上網搵到呢個post
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/SJZzrfohirY;context-place=topicsearchin/phone-by-google/category$3Adevice-performance%7Csort:relevance%7Cspell:false
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有問題?
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

quote錯 個個seller有問題?

好似係google service問題,用緊high accuracy
將location mode轉battery saving 用一日睇下會點

用咗好多 data 喎
應該又係嗰個 bug

(9估) 如果 battery saving 唔得嘅話或者你試下轉 device only

利伸 之前部機跌過一次
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/SJZzrfohirY;context-place=topicsearchin/phone-by-google/category$3Adevice-performance%7Csort:relevance%7Cspell:false

就咁睇落可能係 kernel (driver) 問題或者本身線路設計有問題?
會唔會係咁呀...

利伸 之前部機跌過一次

就咁睇落可能係 kernel (driver) 問題或者本身線路設計有問題?
會唔會係咁呀...

搵到另一個post 話同alarm有關
未得閒試
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有無 link?
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有無 link?

Order has been cancelled
貪平,柒左
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有無 link?

貪平,柒左

唔明?
seller cancel你個order?
我啱啱都禁左
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有無 link?

貪平,柒左

唔明?
我啱啱都禁左

是咁的
我見部機平咁多, 個Seller rating又ok
所以Order左
點知呢兩日個Seller狂收負皮
淆淆地Live chat Amazon問佢個order status
轉頭即刻收到Email話seller cancel左我個order
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有無 link?

貪平,柒左

唔明?
我啱啱都禁左

是咁的
所以Order左
淆淆地Live chat Amazon問佢個order status
轉頭即刻收到Email話seller cancel左我個order

我禁入去見唔到有負皮
好緊張

我都好想換細機咩價位?

同問

535 Pounds

咁撚平直運退稅?

有無 link?

貪平,柒左

唔明?
我啱啱都禁左

是咁的
所以Order左

我禁入去見唔到有負皮

間嘢已經唔存在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞