[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
幫我表妹部n5x 搞緊個bootloop 問題

岩岩試風桶吹

有冇料到?

講真唔會有乜料到
最多好彩開到一陣,可能會 backup 到部份嘢,跟住好快就會死返

岩岩試風桶吹

有冇料到?

真係風筒吹熱左就開到 一涼返又bootloop

做多幾次就唔 work,有乜要 backup 就快

岩岩試風桶吹

有冇料到?

我表妹已經接受左救唔到data呢個事實 所以我已經洗埋機

屌 早知舊年叫佢係play store 度買

依家真係唔知點撚算 我自己都有部澳洲行貨h791 都就一年
https://world.tmall.com/item/530920736421.htm?spm=a312a.7700714.0.0.lM0g4N

你地有冇淘過5x電自己換
呢間應該冇咁易爆掛
部5x一向有更新就up,唔知係咪關個更新事,更新完之後成日hang要強制熄,最後演變成開機bootloop。

過左保養幾個月,透過google買既,打去講個情況竟然都話肯換部新比我,都算好好彩了。

不過再黎既新機都唔知敢唔敢更新好
老老柒柒 岩岩拆機見到5x舊電原來比亞迪做架喎 真係嚇左我一跳
即刻攞返以前n4漲左個舊電比較下 n4粒電原來係lg自己廠做

部5x一向有更新就up,唔知係咪關個更新事,更新完之後成日hang要強制熄,最後演變成開機bootloop。

過左保養幾個月,透過google買既,打去講個情況竟然都話肯換部新比我,都算好好彩了。

不過再黎既新機都唔知敢唔敢更新好

我自己部5x 就冇問題

岩岩試風桶吹

有冇料到?

唔使咁驚
勤力啲做 backup 就得

岩岩試風桶吹

有冇料到?

唔使咁驚
勤力啲做 backup 就得

我依家主力就6s 部5x 後備機黎
NEXUS5X 换了个CPU变3G内存_nexus5x吧_百度贴吧
https://tieba.baidu.com/p/4995436897

你地覺得值唔值拎上去換
NEXUS5X 换了个CPU变3G内存_nexus5x吧_百度贴吧
https://tieba.baidu.com/p/4995436897

你地覺得值唔值拎上去換

點睇都值wo
當你部機bootloop既時候根本冇野可以輸
除非你有保 data又有好好backup

你地覺得值唔值拎上去換

點睇都值wo

仲有痴線佬改埋用v10 粒cpu 升級到4gb ram

你地覺得值唔值拎上去換

點睇都值wo

仲有痴線佬改埋用v10 粒cpu 升級到4gb ram

岩岩入pixel c,點解入完google acc冇得揀restore番之前d backup左既野?
aus pixel香港用唔用到 新手留名

aus 好似係國際版,ok
但係 aus 唔係好貴架咩

都幾貴 我仲諗住返香港先買 點知黑色128冇晒貨

勁貴 aus 要 74xx, 美版先54xx

冇理由買美版架
大家用左咁耐有冇咩bug?
我部細128成日都自動熄左OK Google detection
明明on左, 一陣又熄返
好煩
岩岩入pixel c,點解入完google acc冇得揀restore番之前d backup左既野?

你就機上google drive見唔見倒個backup?

冇理由買美版架

我知呀不過點解差咁遠姐

你就機上google drive見唔見倒個backup?

見唔到
係咪電話過電話先得?
成年冇用android機,照計唔會自己delete左d backup呱
我響play store響不在此機度逐隻裝番
5x bootloop
其實有冇得去消委會投訴
有咩理由佢硬件有缺憾係要我哋硬食
就算過咗保 但我唔係不正當使用咁壞 點都要有啲交代掛
外國就俾你退錢 香港就仲要收錢先幫你整(過咗保)
成件事極唔合理
5x bootloop
其實有冇得去消委會投訴
成件事極唔合理

唉 其實apple iPhone 5 個on off制咪又係咁, 只係之後佢有良心咁出recall, 之前整左既人可以退返錢

不過我就唔認為lg會啦
5x bootloop
其實有冇得去消委會投訴
成件事極唔合理

唉 其實apple iPhone 5 個on off制咪又係咁, 只係之後佢有良心咁出recall, 之前整左既人可以退返錢

不過我就唔認為lg會啦

佢咁嘅處理手法真係 Google又係唔撚理 唔喺佢到買就放生
5x bootloop
其實有冇得去消委會投訴
成件事極唔合理

其實都係得 Google store 肯過保換
外國有啲係有兩年保養會整
退錢好似只係好少數特別情況
5x bootloop
其實有冇得去消委會投訴
成件事極唔合理

不過我就唔認為lg會啦

佢咁嘅處理手法真係 Google又係唔撚理 唔喺佢到買就放生

Google 剩係理係佢網站賣出個啲機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞