[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike

我問左Google, 佢話香港用唔到volte 唔關佢地事, 係香港電話商無開俾pixel 用😥😤

真心一問volte同lte有乜分別?

利用lte技術再令通話清晰

我問左Google, 佢話香港用唔到volte 唔關佢地事, 係香港電話商無開俾pixel 用😥😤

Volte係要電訊商將個電話既型號加落去佢地自己個list到,咁你先會用到
eg 1+3/3T 淨係得中移動先support
所以係唔關部電話事

Volte係要電訊商將個電話既型號加落去佢地自己個list到,咁你先會用到
所以係唔關部電話事

咁點解以前啲電話要update 之後先用到volte? Lg g3, htc m9 好似都要update 後先用到

所以係唔關部電話事

咁點解以前啲電話要update 之後先用到volte? Lg g3, htc m9 好似都要update 後先用到

應該話flash 咗第二個rom 已經會冇咗volte
我想問兩樣野

1. 點check 6p嘅生產日期?

2. 之前部6P bootloop, google俾番部新嘅我,而家係咪應該唔好升7.1.1?

1. 熄機, 之後撳 vol down + power 入 fastboot mode
之後 vol 掣撳到 barcode, 用 power 掣確定

我部 RMA 機係 28/10/2015

2. 照 up 左 7.1.1, 之前果部用左一年先死,咁我估「新機」可以頂到一年呱

我係18/11/2015

但係之前果部用到一年可能因為唔係7.1.1

唔好意思 想問下 如果我個RMA 係 15/12/2015
呢個日子會唔會有BOOTLOOP?

真係要上帝先識答你

所以係唔關部電話事

http://www.ringhk.com/news2.php?id=7706
直接比篇文你 廢事打
有無USB-A - USB-C 線推介

咪玩啦,咪又係睇 Benson Leung 同 Nathan K. 嗰堆

用緊verbatim唔錯
屌 部5x頭先神左,於是按掣諗住重新開機
按完幫我自動update再重機,然後就開始bootloop
有一次成功入去password畫面,但冇反應,再按重機掣
就bootloop到而家

過保,之前升左7冇事,而家先有事
是否玩完? 有冇可能入得返去

http://www.ringhk.com/news2.php?id=7706
直接比篇文你 廢事打

有冇邊部冇港版rom 既機用到volte? Csl 有賣小米, 一樣冇volte
屌 部5x頭先神左,於是按掣諗住重新開機
按完幫我自動update再重機,然後就開始bootloop
有一次成功入去password畫面,但冇反應,再按重機掣
就bootloop到而家

過保,之前升左7冇事,而家先有事
是否玩完? 有冇可能入得返去

call google換機/去LG整啦

直接比篇文你 廢事打

有冇邊部冇港版rom 既機用到volte? Csl 有賣小米, 一樣冇volte

但google search 到啲人用CMHK係小米到開到Volte
咁你覺得邊個問題

直接比篇文你 廢事打

但google search 到啲人用CMHK係小米到開到Volte
咁你覺得邊個問題

全部大陸機都用到cmhk 嘅volte

咁你覺得邊個問題

同埋紅米note3 將地區轉做馬來西亞先用到cmhk 嘅volte, 唔通cmhk 可以check 到部機set 咗邊個地區?

咁你覺得邊個問題

同埋紅米note3 將地區轉做馬來西亞先用到cmhk 嘅volte, 唔通cmhk 可以check 到部機set 咗邊個地區?

仲有印度都有賣pixel, 但google 都要出android 7.1.1 去support 印度嘅volte,你估冇賣嘅香港本身會唔會用到?

咁你覺得邊個問題

仲有印度都有賣pixel, 但google 都要出android 7.1.1 去support 印度嘅volte,你估冇賣嘅香港本身會唔會用到?

咁點解淨係cmhk係所有大陸機都用到volte?
香港同其他國家所用緊既"國際"ROM淨係support CMHK既volte?
我想問兩樣野

2. 之前部6P bootloop, google俾番部新嘅我,而家係咪應該唔好升7.1.1?

1. 熄機, 之後撳 vol down + power 入 fastboot mode
之後 vol 掣撳到 barcode, 用 power 掣確定

2. 照 up 左 7.1.1, 之前果部用左一年先死,咁我估「新機」可以頂到一年呱

真係要上帝先識答你

唔好意思
姐係CHECK RMA 如果過左一年就有機會 出現BOOTLOOP
但係就無法從任何資料知道部機會唔會係將來出現BOOTLOOP

係唔係咁?

咁點解淨係cmhk係所有大陸機都用到volte?
香港同其他國家所用緊既"國際"ROM淨係support CMHK既volte?

我覺得因為"cm"同"cmhk"一樣
今日拎左部n5x去L豬,星期二先有得拎
我想問兩樣野

真係要上帝先識答你

唔好意思
姐係CHECK RMA 如果過左一年就有機會 出現BOOTLOOP
但係就無法從任何資料知道部機會唔會係將來出現BOOTLOOP

係唔係咁?

我部n5x 15/10/2015 年
買返黎即relock flash 6.0.1 rom,未上 7.1.1
暫時好似無bootloop,但周不時有hang機
我想問兩樣野

真係要上帝先識答你

唔好意思

係唔係咁?

hardware 缺憾導致 bootloop, 即係用到咁上下時數就死
所以我諗就算出廠超過一年,如果係冇用過,都唔會一用就死嘅 (好似係)

how much

how much

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞