[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
dnlm 今日冇啦啦部5X bootloop
啱啱1月過咗保 係咪已經收得皮
pixel個mon 都係好味精

冇開 sRGB mode?

n5x開左會自動熄番

5x 邊度有 sRGB mode 俾你開
本身已經係 sRGB

咁第一個選項係乜黎

dummy
究竟pixel影相得唔得

試下同佢講1月過保睇下佢做唔做好心

試下同佢講1月過保睇下佢做唔做好心

聽日打電話去問問先

我今日試影個天
我就咁睇張相同實色我覺得有啲出入
不過相質素係高既
我想問 5x同 google換機之後,新機個保養期跟舊果部定係從新計?
未上 7.1 就 bootloop

我今日試影個天
我就咁睇張相同實色我覺得有啲出入
不過相質素係高既

係咪白平衡問題
pixel個mon 都係好味精

冇開 sRGB mode?

n5x開左會自動熄番

5x 邊度有 sRGB mode 俾你開
本身已經係 sRGB

咁第一個選項係乜黎

開完又熄返
唔知做乜鳩
跌咗部機落地
背隻落地
玻璃閃光燈去到條邊有條痕
個底都花咗2大點
跌咗部機落地
背隻落地
個底都花咗2大點

帶個Case又一條好漢
跌咗部機落地
背隻落地
個底都花咗2大點

買dbrand包住佢啦
pixel有冇方法用到自己d歌做鈴聲?
唔知係咪心理作用,7.0打後wifi好似食電過6.0.1,今日我長熄wifi煲劇,sot有4個鐘仲剩46%

storage開個'Ringtones' folder再掉入去再去setting揀就得好似係

storage開個'Ringtones' folder再掉入去再去setting揀就得好似係

唔得

唔得

你啲歌乜格式?
我用mp3可以!

唔得

你啲歌乜格式?
我用mp3可以!

都係mp3,己經重新開機..

唔得

你啲歌乜格式?
我用mp3可以!

咁簡單啲
VLC player
擝你想做鈴聲首歌
歌名隔黎3點開menu有得揀set as ringtone

唔得

你啲歌乜格式?
我用mp3可以!

咁簡單啲
VLC player
擝你想做鈴聲首歌
歌名隔黎3點開menu有得揀set as ringtone

搞掂thx
有冇pixel用家分享下用咩牌子既case同mon貼啊?
想參考下
有冇pixel用家分享下用咩牌子既case同mon貼啊?
想參考下

SPIGEN SGP Google Pixel XL Ultra Hybrid Case
想問下部nexus 5 usb口鬆過西隧,usb線完全卡唔實,有冇得整,定還是有冇邊隻usb線好介紹會卡得實d?
其實個指紋感應器有咩用?禁完又係要入密碼
其實個指紋感應器有咩用?禁完又係要入密碼

岩岩reboot完?定用左off screen app?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞