[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
屌5x 粒power制壞咗
好似冇咗彈弓咁
輕輕掃過就會lock機/開相機
自己整唔整到

原來話咁快又輪到 5X 壞 power 掣

我個power制除左開機閂機,幾乎冇用過咁濟
好似冇咗彈弓咁
自己整唔整到

bootloop啦而家我屌
又要幫襯先達狗
美國都唔夠貨!Google Pixel 及 Pixel XL 行貨推出日或遙遙無期

https://unwire.hk/2017/01/20/google-pixel-and-pixel-xl-out-of-stock/mobile-phone/

唔夠貨真係htc 同 google 既問題,又唔見apple 唔夠貨…。

下代機都來啦

屌佢老母Google

一早等緊下代
美國都唔夠貨!Google Pixel 及 Pixel XL 行貨推出日或遙遙無期

https://unwire.hk/2017/01/20/google-pixel-and-pixel-xl-out-of-stock/mobile-phone/

唔夠貨真係htc 同 google 既問題,又唔見apple 唔夠貨…。

下代機都來啦

屌佢老母Google

屌Google成間hTC收購咗去啦
hTC淨係識出垃圾機海

下代機都來啦

屌佢老母Google

一早等緊下代

英國好多貨,不過當地大百貨買先退到稅,咁樣先同美國同價
好似冇咗彈弓咁
自己整唔整到

bootloop啦而家我屌
又要幫襯先達狗

唔係死底板咪算
不過我一日撳多過三十次都未壞喎
部NEXUS4用到壞MON,但我唔打機電量都夠用一日 ,等PIXEL

跌多D先入手,想要藍色
巴打們

我部5X 之前BOOTLOOP

GOOGLE 換左部新的畀我

但係我CHECK 過舊機出廠係 15年 11月
替機係 15年 10月

如果BOOTLOOP 係HARDWARE 問題,咁替換機都好大機會出現BOOTLOOP?

有冇修正版本?

承上,如果冇修正版,應該點做?
(有D 嬲嬲地, 用戶拎壞機換部POTENTIAL 壞機)

陰謀論:
1.GOOGLE 機 保養期1年
大多數機都係差唔多呢個期出事
2.BOOTLOOP 同HARDWARE 問題有關
3.Nougat 7.1 / 7.1.1 誘發BOOTLOOP
4.PIXEL 推出

邊撚度咁橋
巴打們

替機係 15年 10月

如果BOOTLOOP 係HARDWARE 問題,咁替換機都好大機會出現BOOTLOOP?

有冇修正版本?

陰謀論:
3.Nougat 7.1 / 7.1.1 誘發BOOTLOOP
4.PIXEL 推出

邊撚度咁橋

琴日問左L豬,對話如下

1)請問如果我Nexus 5x修理在保養期內送到原廠維修,但修理後仍然出bootloop,而且剛好過了保養期,應如何處理? 

2)請問香港會否跟外國一樣,在保養期內可以全數退款? 

3)修理後的硬件是否跟原來的硬件一樣,同屬有問題零件?

A .親愛的XX, 謝謝閣下致函查詢. 根據資料, LG HK為NEXUS 5(香港版)仍然提供正常的維修服務, 暫時未有特別安排.LG HK 為LG手機(香港版本)提供一年保養, 客人只需要攜帶手機和購買單據到服務中心. 如果不在保養期內, 會收取$150基本檢查維修費和零件費(如需要). 地址:香港九龍旺角彌敦道 580 號 A-F 周大福中心 9 樓 901 至 904 室 辦公時間:逢星期一至六上午11時至下午8時;逢星期日及公眾假期中午12時至下午4時 如有任何疑問,歡迎致電客戶服務熱線 (852) 3543 7777 查詢。 星期一至五 0900-1900 星期日及公眾假期休息 謝謝!

九唔撚搭八
巴打們

替機係 15年 10月

有冇修正版本?

陰謀論:
4.PIXEL 推出

邊撚度咁橋

琴日問左L豬,對話如下

1)請問如果我Nexus 5x在保養期內送到原廠維修,但修理後仍然出bootloop,而且剛好過了保養期,應如何處理? 

2)請問香港會否跟外國一樣,在保養期內可以全數退款? 

3)修理後的硬件是否跟原來的硬件一樣,同屬有問題零件?

A .親愛的XX, 謝謝閣下致函查詢. 根據資料, LG HK為NEXUS 5(香港版)仍然提供正常的維修服務, 暫時未有特別安排.LG HK 為LG手機(香港版本)提供一年保養, 客人只需要攜帶手機和購買單據到服務中心. 如果不在保養期內, 會收取$150基本檢查維修費和零件費(如需要). 地址:香港九龍旺角彌敦道 580 號 A-F 周大福中心 9 樓 901 至 904 室 辦公時間:逢星期一至六上午11時至下午8時;逢星期日及公眾假期中午12時至下午4時 如有任何疑問,歡迎致電客戶服務熱線 (852) 3543 7777 查詢。 星期一至五 0900-1900 星期日及公眾假期休息 謝謝!

九唔撚搭八
仲未出
仲等緊

已經開左火 怒屌

壞機換potential 壞機 呢下真係接受唔到
轉左Moto Z play快樂使用中
3個鐘Screen on 完仲有75%電

核電
5X 乜病都無揮手區

核電

其實宜家部xl 有咁既電量我已經好happy

一路以黎 n4 n5 n6p 部部頂盡SOT 4hr 粒電已經玩完, xl 粒電咁樣真係好爽
真係算撚數

唔撚再買佢d 產品
真係算撚數

唔撚再買佢d 產品

轉會

核電

其實宜家部xl 有咁既電量我已經好happy

xl 粒電好勁,我依家一日都唔洗叉電,n6 頂佢4-6個鐘要叉

一路以黎 n4 n5 n6p 部部頂盡SOT 4hr 粒電已經玩完, xl 粒電咁樣真係好爽
真係算撚數

唔撚再買佢d 產品

佢都唔志在賣電話, 佢只想點利用佢既技術用係電話度。
pixel xl 邊隻貼好用? 而家果隻cover唔晒 仲起埋白邊
pixel xl 邊隻貼好用? 而家果隻cover唔晒 仲起埋白邊

rhinoshield
5X 乜病都無揮手區

個白底深色咗算唔算病
我想問兩樣野

1. 點check 6p嘅生產日期?

2. 之前部6P bootloop, google俾番部新嘅我,而家係咪應該唔好升7.1.1?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞