[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我想問兩樣野

1. 點check 6p嘅生產日期?

2. 之前部6P bootloop, google俾番部新嘅我,而家係咪應該唔好升7.1.1?

1. 熄機, 之後撳 vol down + power 入 fastboot mode
之後 vol 掣撳到 barcode, 用 power 掣確定

我部 RMA 機係 28/10/2015

2. 照 up 左 7.1.1, 之前果部用左一年先死,咁我估「新機」可以頂到一年呱
我想問兩樣野

2. 之前部6P bootloop, google俾番部新嘅我,而家係咪應該唔好升7.1.1?

1. 熄機, 之後撳 vol down + power 入 fastboot mode
之後 vol 掣撳到 barcode, 用 power 掣確定

2. 照 up 左 7.1.1, 之前果部用左一年先死,咁我估「新機」可以頂到一年呱

我係18/11/2015

但係之前果部用到一年可能因為唔係7.1.1
我想問兩樣野

之前死機果日,見到買 iphone 送垃圾 beats 已經想轉會
不過見 google 肯換機先繼續用

如果呢部「新機」又死,就索性轉會
pixel xl 邊隻貼好用? 而家果隻cover唔晒 仲起埋白邊

rhinoshield

但佢官網都話包唔哂架wo
pixel xl 邊隻貼好用? 而家果隻cover唔晒 仲起埋白邊

rhinoshield

佢果隻已經係包得最大area既款
真係算撚數

唔撚再買佢d 產品

佢都唔志在賣電話, 佢只想點利用佢既技術用係電話度。

根本係 只係flagship demo 之後出果d完全跑贏佢係等閒事

rhinoshield

佢果隻已經係包得最大area既款

巴打有冇相影黎睇下?

rhinoshield

你黑定白機?淘寶/ebay都有隻cover晒

但好似iphone嗰隻有色,用白機就無問題,黑機佢係黑色,個部機深灰……我都等緊佢有新牌本match返原本機身隻色

rhinoshield

但好似iphone嗰隻有色,用白機就無問題,黑機佢係黑色,個部機深灰……我都等緊佢有新牌本match返原本機身隻色

黑機白機都有呀
姐係反而白機冇問題?

rhinoshield

黑機白機都有呀
姐係反而白機冇問題?

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm=a1z5f.7632060.0.0&id=543291060814

白色無問題呀,黑機你睇佢評語就明白!
買左細Pixel 唯一唔慣既就係後面金屬機身真係冰冷感好強烈,天氣凍就跟住凍
http://www.nowinstock.net/electronics/mobilephones/unlocked/googlepixel/

好似返左D貨, 不過做乜9 XL 銀色128 無update過
之前係Ulm 買Pixel 冇daydream view 送。。。 尋日終於上咗google play store買咗個
之前係Ulm 買Pixel 冇daydream view 送。。。 尋日終於上咗google play store買咗個

play store賣幾錢?我都想bid個嚟頊下!

我問左Google, 佢話香港用唔到volte 唔關佢地事, 係香港電話商無開俾pixel 用😥😤
有冇人部6P 去到15%電會即刻自動熄機
已過保

我問左Google, 佢話香港用唔到volte 唔關佢地事, 係香港電話商無開俾pixel 用😥😤

講起身其實6P係咪唔support VOLTE
已過保

有,我果部就係咁,bootloop 前先兆 係唔係經Google store買?係既話就打俾佢地換機啦
已過保

有,我果部就係咁,bootloop 前先兆 係唔係經Google store買?係既話就打俾佢地換機啦

過左保都得咩?
已過保

過左保都得咩?

volte係用類似whitelist既方法
即係睇電訊商有冇加pixel落佢地個list
所以小眾機係冇volte
除非遲d有得上台出pixel

rhinoshield

黑機白機都有呀
姐係反而白機冇問題?

http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?spm=a1z5f.7632060.0.0&id=543291060814

白色無問題呀,黑機你睇佢評語就明白!

黑機用緊,個面好反光。唔知係咪黐得衰,中間有rainbow effect 好想換第2塊。

唔打算再用呢個牌子。 除咗呢塊full cover,仲有冇其他?

Rhino shield 唔係玻璃貼。之前6P用過,手感麻麻。用一陣就換左第2張。
我都話啦,香港邊有台理 Google 機
我想問兩樣野

唔好意思 想問下 如果我個RMA 係 15/12/2015
呢個日子會唔會有BOOTLOOP?

真心一問volte同lte有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞