[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike

on9 Google
又想幾貴
冇咁多錢買

屌你訂左成2個月機都未有咁快就話Pixel 2

佢咪又未必出港行,
幾撚勁都無用啦。
叫佢食屎

根本係htc 出唔到咁多貨

未必係htc 事… 不過google 次次出電話除左同lg 合作算係ok 之外, 其他都瀨晒野。次次都比人昆。

5x bootloop

google貪平既結果

但其他好多808機又唔見出事喎

v10 咪出事囉

on9 Google
又想幾貴
冇咁多錢買

佢咪又未必出港行,
幾撚勁都無用啦。
叫佢食屎

未必係htc 事… 不過google 次次出電話除左同lg 合作算係ok 之外, 其他都瀨晒野。次次都比人昆。

5x bootloop

google貪平既結果

v10 咪出事囉

咁咪即係LG問題囉

on9 Google
又想幾貴
冇咁多錢買

佢咪又未必出港行,
幾撚勁都無用啦。
叫佢食屎

5x bootloop

google貪平既結果

v10 咪出事囉

通常講 LG 死機唔係會講 G4 先咩

v10 咪出事囉

S808真係

v10 咪出事囉

S808真係

又賴粒U

v10 咪出事囉

S808真係

又賴粒U

應該都係google 問題…
鑊鑊比人跣
呢排部n5x成日lag
明明冇用嘅background app都清晒
lm學嘢

S808真係

又賴粒U

用808嘅機好似唔止lg出事
想問下, 如果唔想o係香港買水貨Pixel
係咪都係經unlocked mobile訂?
呢排部n5x成日lag
lm學嘢

我部都成日hang ,又會有遲緩
呢排部n5x成日lag
lm學嘢

唔夠ram係咁
kill係冇幫助
刷kernel啦
呢排部n5x成日lag
lm學嘢

唔夠ram係咁
kill係冇幫助
刷kernel啦

刷吓cache partition先啦,簡簡單單唔使重裝
呢排部n5x成日lag
lm學嘢

唔夠ram係咁
kill係冇幫助
刷kernel啦

本身用緊 chroma rom
phasma kernel
都唔夠nexus 5 果種一按即出果種快
呢排部n5x成日lag
lm學嘢

唔夠ram係咁
kill係冇幫助
刷kernel啦

本身用緊 chroma rom
phasma kernel
都唔夠nexus 5 果種一按即出果種快

有係巴打用緊6.0.1 rom介紹

我唔上 7.1.1 原因未有 xposed
想問下, 如果唔想o係香港買水貨Pixel
係咪都係經unlocked mobile訂?

你咪睇下有咩網
唔好話我唔提你,可能要等好耐先有貨
如果鬼域買pixel
應該online shop買定落門市買好?
online shop送mon貼同機套,但係冇得驗貨
但係門市唔送
如果鬼域買pixel
但係門市唔送

咁你要邊樣
如果鬼域買pixel
但係門市唔送

咁你要邊樣

我自己prefer online shop嘅
我諗唔會咁好彩一買就出事掛

有冇巴打online買機奶過嘢?
勤力啲 Backup 先
如果鬼域買pixel
但係門市唔送

鬼域買好似好啲,有問題可以即刻拎返去换
如果鬼域買pixel
但係門市唔送

價錢一樣?張玻璃貼先20蚊……20蚊買個安心,自己決定!
如果鬼域買pixel
但係門市唔送

其實係鬼域個online shop
價錢一樣
http://www.citylink.com.hk/locale/zh-CHT/item.aspx?corpname=citylink&itemid=60d806b3-4824-492d-92e3-c853252f95bc
如果鬼域買pixel
但係門市唔送

其實係鬼域個online shop
價錢一樣
http://www.citylink.com.hk/locale/zh-CHT/item.aspx?corpname=citylink&itemid=60d806b3-4824-492d-92e3-c853252f95bc

我落門市買都有送呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞