[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有無ching用緊pixel啊?
32gb夠唔夠用啊?
唸緊轉會過黎google pixel
但係同一個價錢買到iphone 128gb
好掙扎啊

google photo 有無限 original resolution,睇下啱唔啱使囉
我用緊 5X 32GB 冇無限 咪又係咁 (不過我係輕量)
5X 正常,今日更新有 Google Assistant
但已經做好晒 Backup 心理準備

最擔心係怕壞咗唔知買邊部機好

中文語言用唔到,一定要set 英文語言

用開英文

7.1.2仲未收到更新

自己 flash 啦

好似beta 黎
5X 正常,今日更新有 Google Assistant
但已經做好晒 Backup 心理準備

最擔心係怕壞咗唔知買邊部機好

中文語言用唔到,一定要set 英文語言

用開英文

終於到了,今朝變左 google assistant, 冇得打字 search 野之餘,仲要俾儲存錄音,儲存位置 permission

除左呢招 ( [url]https://9to5google.com/2017/03/09/go-back-from-google-assistant-to-google-now-on-tap/url] ) , 好似冇長遠啲啲辦法

睇你要保護定手感,之前未出呢個超薄我都用緊spigen嗰隻軟殼,雖然都唔錯,但始終都有個厚度,超薄就真係好貼(帶咗同嗰3粒掣平排),但就無咗保護

巴打你介紹個套今日試左
係我見過最簿既電話套,開洞開得又靚
簿到同個mon貼平排咁濟
可惜我勁唔鐘意個心咁,摸到有d 起雞皮
今朝一起身部nexus 5成日冇端端有 “去“一聲(好快)
要開silent mode先冇聽到
有冇人知咩事
而家pixel外國shipping delivery仲洗唔洗等幾個月?
今朝一起身部nexus 5成日冇端端有 “去“一聲(好快)
要開silent mode先冇聽到
有冇人知咩事

係每30秒就“掃”一次 有冇人知咩事
換左部新pixel返黎,待機耗電量終於正常返
而家pixel外國shipping delivery仲洗唔洗等幾個月?

4/3 訂
8/3 security check + dispatch
11/3 送到

4/3 訂
11/3 送到

細黑

4/3 訂
11/3 送到

細黑

32gb夠唔夠用啊?
好掙扎啊

google photo 有無限 original resolution,睇下啱唔啱使囉

輕量嘅意思係咩啊?

4/3 訂
11/3 送到

細黑

巴打細黑夠唔夠用啊?
32gb夠唔夠用啊?
好掙扎啊

輕量嘅意思係咩啊?

唔聽歌,好少影相,唔玩電話 game,唔用 facebook

4/3 訂
11/3 送到

細黑

巴打細黑夠唔夠用啊?

宜家好似google store 比用其他國家account 買 但寄本地 所以如果買到都可以寄番黎
32gb夠唔夠用啊?
好掙扎啊

輕量嘅意思係咩啊?

唔聽歌,好少影相,唔玩電話 game,唔用 facebook

聽歌play music ,影相有drive upload,Facebook 用chrome 上,唔會用好多位
外國訂細黑幾錢埋單?
32gb夠唔夠用啊?
好掙扎啊

輕量嘅意思係咩啊?

32g一定後悔

接近28g都lag 到仆街

依家d app 又大食

我裝左243個app 其中有兩隻game 同一個download 100首歌既app 都已用左 27G
有冇pixel c巴打覺得部機如何
32gb夠唔夠用啊?
好掙扎啊

輕量嘅意思係咩啊?

32g一定後悔

接近28g都lag 到仆街

依家d app 又大食

我裝左243個app 其中有兩隻game 同一個download 100首歌既app 都已用左 27G

243個,有咩需要裝咁多?

好似冇乜人玩 pixel c 我都想搵一兩個入下黎
btw 好似話唔再出新 pixel chromebook 喎
32GB 點 Save 歌、片、相
下下用雲端個速度仲慢

好似冇乜人玩 pixel c 我都想搵一兩個入下黎
btw 好似話唔再出新 pixel chromebook 喎

送左部比女友 正正常常都係
部機背 拍下佢條bar個位著燈睇電量
32GB 點 Save 歌、片、相
下下用雲端個速度仲慢

片同相佢會set冇位自動del
同埋過左3個月自動del
用雲端問題唔大 除非你成日相睇舊相
歌 好多人都spotify joox之類啦
我自己都係google music
而家通街都108 plan
唔會太慢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞