[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
小弟想問下係香港除左鬼域,有冇師兄試過係第二度出Pixel細機

我係深之都買,平過鬼域同款5百左右,自己上Price.com.hk睇下,鬼域就有保養好似係18個月保

其實鬼域個保養係點架
有冇巴試過

會送部機去外國整(好似係)
唔好意思各位巴打我冇追post
部6p過左保大約兩個月就中bootloop
打上google佢話我join左beta program唔會跟, 我即刻上網unsubscribe番, 佢話會再review我個case

係咪好大機會收皮

第一頁啲嘢答咗你未?

有D又話過保照搵google換, 有D又話搵華為比錢整底版

佢係咁叫我落番7.1.1先, 屌你老母我就係開唔撚到機呀ON9

你入唔入到 recovery? 入到就 flash ota image
flash 唔到就試下照同佢講

入到bootloader, flash左一次6.0.1 (MTC20L) (冇flash userdata)都係唔得
佢係鳩咁叫我flash番落去先, 我開唔撚到機login google ac我flash乜你都唔得架啦

咁你咪同佢講已經 flash 咗咩 version 都係唔得囉
btw downgrade 嘅話你唔 clear data 唔算 flasb 完
唔好意思各位巴打我冇追post
部6p過左保大約兩個月就中bootloop
打上google佢話我join左beta program唔會跟, 我即刻上網unsubscribe番, 佢話會再review我個case

係咪好大機會收皮

第一頁啲嘢答咗你未?

有D又話過保照搵google換, 有D又話搵華為比錢整底版

佢係咁叫我落番7.1.1先, 屌你老母我就係開唔撚到機呀ON9

你入唔入到 recovery? 入到就 flash ota image
flash 唔到就試下照同佢講

入到bootloader, flash左一次6.0.1 (MTC20L) (冇flash userdata)都係唔得
佢係鳩咁叫我flash番落去先, 我開唔撚到機login google ac我flash乜你都唔得架啦

咁你咪同佢講已經 flash 咗咩 version 都係唔得囉
btw downgrade 嘅話你唔 clear data 唔算 flasb 完

直接用flash all條script架啦
而家等緊佢覆, 再唔得今晚落華為搞算
冇電話用真係唔撚掂
google話同我問左US果邊都唔可以換, 因為佢system detect到係7.1.2
google話同我問左US果邊都唔可以換, 因為佢system detect到係7.1.2

冇奶油咁樣呀?
唔係應該 bootloop 就換咩
你搵返 google product forum 嗰個 post 黎睇睇

冇奶油咁樣呀?
你搵返 google product forum 嗰個 post 黎睇睇

https://www.reddit.com/r/Nexus/comments/4zhx53/never_ending_boot_loop_with_android_7_nougat/

我見D人都話google唔理佢地

冇奶油咁樣呀?

https://www.reddit.com/r/Nexus/comments/4zhx53/never_ending_boot_loop_with_android_7_nougat/

冇奶油咁樣呀?

even google forum都一堆人report google唔換機
屌你老母買iphone算
鬼域藍色pixel XL 平過黑色白色係咩原因

冇奶油咁樣呀?

even google forum都一堆人report google唔換機
屌你老母買iphone算

hm 你可唔可以說服佢,根據網上見到嘅資料 (最好搵 google
product forum 嘅 post 做 support) 就算你冇 join beta 都一樣會 bootloop?
重點係 known hardware issue...
可能真係會好難 work

唔同地區?
定係有

唔同地區?
定係有

唔係藍色貴黑色白色$300咩?
pixel 想用dbrand,有無岩size 細mon貼介紹返?
啲商真係好仆街 bootloop 或者lg 死底板 呢啲係部電話既defective. 憑乜鳩過左一年就事不關己 屌佢老母
部pixel 3月更新完之後打機熱過之前
有冇巴打都係咁
有冇巴打知香港邊到有細Pixel full screen玻璃mon貼賣
pixel 想用dbrand,有無岩size 細mon貼介紹返?

普通一張就得架喇wo
5X 正常,今日更新有 Google Assistant
但已經做好晒 Backup 心理準備

最擔心係怕壞咗唔知買邊部機好

呢個真係頭痕
835 嘅機又未出,三叔狗也不屌

中文語言用唔到,一定要set 英文語言

呢個真係頭痕
835 嘅機又未出,三叔狗也不屌

op3t頂住先囉

用開英文

用開英文

7.1.2仲未收到更新

用開英文

7.1.2仲未收到更新

自己 flash 啦
有無ching用緊pixel啊?
32gb夠唔夠用啊?
唸緊轉會過黎google pixel
但係同一個價錢買到iphone 128gb
好掙扎啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞