[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
部pixel 關機都食電,訓教前(電池6x%)關機,訓醒開機就無電

定係你想講 screen

應該真係熄機

訓教前熄screen同熄機都試過,一樣食電

真係熄咗機嘅有乜可能會食咁多電呀?
我唯一諗到嘅解釋係 hardware 問題

前兩晚訓教前熄mon,有晚甚至用埋飛行模式,reset 過部機

琴晚熄機,今朝起身開返電話,無曬電

頭先熄左一陣機,無左20%

我認同哈力馬龍所講,應該係hardware問題
又要攞去整,之前6P死底版,依家pixel衰食電,我真係好黑仔

咁 constant 嘅放電,可能係有啲嘢 short 咗? (但唔係 dead short)
有冇 6P 收到 7.1.2 OTA?
(雖然表面上冇乜變動 )
回上面pixel壞電位巴打,上左google pixel個討論區,有d人都係倒水,版主講左佢個team 知道有d人都係咁,已經開始寫update
回上面pixel壞電位巴打,上左google pixel個討論區,有d人都係倒水,版主講左佢個team 知道有d人都係咁,已經開始寫update

熄咗機都係? 唔係正常 Google Service 食電喎
部pixel 關機都食電,訓教前(電池6x%)關機,訓醒開機就無電

定係你想講 screen

應該真係熄機

訓教前熄screen同熄機都試過,一樣食電

真係熄咗機嘅有乜可能會食咁多電呀?
我唯一諗到嘅解釋係 hardware 問題

前兩晚訓教前熄mon,有晚甚至用埋飛行模式,reset 過部機

琴晚熄機,今朝起身開返電話,無曬電

頭先熄左一陣機,無左20%

我認同哈力馬龍所講,應該係hardware問題
又要攞去整,之前6P死底版,依家pixel衰食電,我真係好黑仔

拎去邊度整
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/QiGBJRx9oxg英文唔叻,等樓主睇下同壞電個case相唔相似 另外好想知個位巴打會拎去邊到整,出面有人識整咩有配件咩,如果係鬼域買直接換機啦
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/QiGBJRx9oxg英文唔叻,等樓主睇下同壞電個case相唔相似 另外好想知個位巴打會拎去邊到整,出面有人識整咩有配件咩,如果係鬼域買直接換機啦

過左7日仲有得換機?
我想買部pixel,想問下係邊到買先好,個價大概做緊幾多
同埋32GB會唔會唔夠用

上格價網睇下/鬼域 鬼域好似有18個月保養,價錢黎講水貨店平過鬼域500左右,32gb夠唔夠就睇你平時裝既野多唔多,128gb買返黎得返119gb

先達有貨32GB賣5000蚊多啲

上格價網睇下/鬼域 鬼域好似有18個月保養,價錢黎講水貨店平過鬼域500左右,32gb夠唔夠就睇你平時裝既野多唔多,128gb買返黎得返119gb

水貨有無話咩國家版好啲,我問過佢答美版黎

過左7日仲有得換機?

你張單仲有冇keep住,有就拎去直接問啦,你同佢講粒電壞要直接換新

水貨有無話咩國家版好啲,我問過佢答美版黎

比我買就買英版起馬係三腳火牛,除非你要藍色啦,藍色係得美版先有

過左7日仲有得換機?

你張單仲有冇keep住,有就拎去直接問啦,你同佢講粒電壞要直接換新

明白,多謝巴打建議
我battery入面呢幾日多左個
mobile standby
長期最食電
請問係咩黎?如何解決?
我battery入面呢幾日多左個
mobile standby
長期最食電
請問係咩黎?如何解決?

更新左最新版本未,係咪電話成日收唔到訊號?
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/QiGBJRx9oxg英文唔叻,等樓主睇下同壞電個case相唔相似

睇咗五分一,肯定唔係同一個問題
佢哋嗰個係電量去到咁上下 (好多 case 都係 30%) 就會突然熄機冇電
但係依個 case 係無論開機定熄機都係 constant rate 放電
https://productforums.google.com/forum/#!topic/phone-by-google/QiGBJRx9oxg英文唔叻,等樓主睇下同壞電個case相唔相似

睇咗五分一,肯定唔係同一個問題
佢哋嗰個係電量去到咁上下 (好多 case 都係 30%) 就會突然熄機冇電
但係依個 case 係無論開機定熄機都係 constant rate 放電

直接拉到底睇最新留言
大家有冇pixel case想放?價錢+圖

Pixel XL SGP Rugged Armor就有

我細機

呢個岩唔岩洗 我198買返來用左一日

個款唔太岩

有興趣留telegram?
反而想問有冇包晒嘅mon貼介紹..

TG koplqq
pixel xl 有冇bumper 係正架
美國都唔夠貨!Google Pixel 及 Pixel XL 行貨推出日或遙遙無期

https://unwire.hk/2017/01/20/google-pixel-and-pixel-xl-out-of-stock/mobile-phone/

唔夠貨真係htc 同 google 既問題,又唔見apple 唔夠貨…。

下代機都來啦

屌佢老母Google

屌Google成間hTC收購咗去啦
hTC淨係識出垃圾機海

仆街google收購完拎晒你啲專利就轉手俾人。
咦坐左時光機添
eBay買既pixel貼今日來左啦
貼完無邊好正
知唔知香港有冇方法訂6p嘅live case?
本身個case用咗好耐想換

eBay買既pixel貼今日來左啦
貼完無邊好正

貼哂四個框?巴打請問咩貼?
有冇 6P 收到 7.1.2 OTA?
(雖然表面上冇乜變動 )

有收到 等多啲白老鼠報告
知唔知香港有冇方法訂6p嘅live case?
本身個case用咗好耐想換

香港無咩? 洗唔洗幫手代訂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞