[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
好耐都無乜動靜
大約幾時會再出新手機

唔駛等
你地既pixel 食唔食電
我訓一晚部機就無左70% 電

Check下邊個app偷偷地食你電啦

影相見到有個黑點 係咪入咗塵
6P嚟
用緊無root pixel,
想問大家有無lock screen button app, 同screen capture app推介, play store搵過一輪, 好多made in China

用緊nova因為有double tap lock screen
screen capture 內置唔係有咩?

thanks,唔想裝launcher,怕食ram.
screen capture有內置?我都係想一鍵即cap,唔想用power+volume down.

now on tap個share咪就係 screen cap

screen cap得咗, 第一次用now on tap. Thanks!
如果而家係鬼域入Pixel XL 32GB
會唔會太遲
好似話2月尾定3月頭有發佈會?

6P嚟

係入左塵
上年都試過 拎左去華為整 就換左部rma
會唔會太遲

發佈得黎又要再等大半年

我早排pixel新機安完evernote, 發現佢車電都車得幾利害, 依家set 1日先sync 1次就正常返
會唔會太遲

發佈得黎又要再等大半年

仲要頭幾個月又要捱炒價, 除非你係想佢出新機你先買返pixel / pixel XL博佢減價
會唔會太遲

發佈得黎又要再等大半年

仲要頭幾個月又要捱炒價, 除非你係想佢出新機你先買返pixel / pixel XL博佢減價

自用無得輸
會唔會太遲

發佈得黎又要再等大半年

但都未知香港有無。總之幾乎好多次都係最尾水先到香港
而家鬼域買緊
相機快到Hihi
大家有冇pixel case想放?價錢+圖

Pixel XL SGP Rugged Armor就有

6P嚟

係入左塵

巴打有保養嗰陣整

6P嚟

係入左塵

巴打有保養嗰陣整

我早排pixel新機安完evernote, 發現佢車電都車得幾利害, 依家set 1日先sync 1次就正常返

我嗰部長開WiFi既話待機食電都仆街

Pixel XL SGP Rugged Armor就有

我細機
街舖買 6P bootloop 上華為有無得換機??? 定係要維修
6P嚟

係入左塵

巴打有保養嗰陣整

屌 係咁二大力fing部機幾下 又俾我fing走咗粒嘢
街舖買 6P bootloop 上華為有無得換機??? 定係要維修

維修換底版

維修換底版

保養期內唔駛錢
6P嚟

係入左塵

巴打有保養嗰陣整

屌 係咁二大力fing部機幾下 又俾我fing走咗粒嘢

我都試過fing走粒塵 但影相會有個透明印
平時影風景就唔覺 一影白色牆身 就會見到
諗緊將部5x換pixel
部5x成日都要插尿袋
又成日hand 機
但依家買pixel 都唔平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞