[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我用緊Nexus 5 6.0.1
尋日用用下個wifi自己斷左 跟住個wifi開極都開唔到
我上網睇好多人有呢個問題 但冇解決方法
同埋個wifi MAC address 變左"02:00:00:00:00:00"
http://chromloop.com/2016/08/how-to-fix-wifi-problem-updating-android-7-0-nougat/
咁係唔係得呢個解決方法? 有冇d唔駛root嘅方法?

咁既待電係未有問題
我部5x舊電係虧虧地

5x內置電保養係未計一年定半年

呢個apps咩名

發生咩事
倒水電

發生咩事
倒水電

死圖

6p
4:30 sot
部pixel 關機都食電,訓教前(電池6x%)關機,訓醒開機就無電
部pixel 關機都食電,訓教前(電池6x%)關機,訓醒開機就無電

no such problem for me,

定係你想講 screen

應該真係熄機

應該真係熄機

訓教前熄screen同熄機都試過,一樣食電

應該真係熄機

電量圖都冇張點幫你呀,另外要裝返個test battery既app測試粒電係咪壞,同埋你有冇裝強國app

應該真係熄機

真係熄咗機嘅有乜可能會食咁多電呀?
我唯一諗到嘅解釋係 hardware 問題
大家有冇pixel case想放?價錢+圖

Pixel XL SGP Rugged Armor就有

我細機

呢個岩唔岩洗 我198買返來用左一日

個款唔太岩

有興趣留telegram?
反而想問有冇包晒嘅mon貼介紹..
剛剛5X中左bootloop
過左保聽朝打去問下有冇得換
如果就冇要換機了
諗緊Pixel XL 定係平平地買部NOKIA 6 頂到下部親生仔好
如果就冇要換機了
諗緊Pixel XL 定係平平地買部NOKIA 6 頂到下部親生仔好

Nokia6好貴喎
如果就冇要換機了

Nokia6好貴喎

我都知$2600 左右
但Pixel XL 興趣又唔係太大
如果就冇要換機了

nokia 6 大陸版機... 唔好玩9自己 加上仲要2千5先有其實好貴下
如果就冇要換機了

nokia 6 大陸版機... 唔好玩9自己 加上仲要2千5先有其實好貴下

Pixel XL都唔平
有無用緊nexus 9嘅巴打?
升咗7.1.1之後個喇叭好似有啲問題,一系好大聲,較細兩個已經無曬聲
如果就冇要換機了

Pixel XL都唔平

nokia 6 用430cpu,粒u廢過哂同期既低階機,2500買連登神機g5好過啦,除非你真係想買黎拍合核又唔想整花部機,如果你覺得Pixel xl都貴既話下一部pixel2會更貴
我想買部pixel,想問下係邊到買先好,個價大概做緊幾多
同埋32GB會唔會唔夠用

應該真係熄機

真係熄咗機嘅有乜可能會食咁多電呀?
我唯一諗到嘅解釋係 hardware 問題

前兩晚訓教前熄mon,有晚甚至用埋飛行模式,reset 過部機

琴晚熄機,今朝起身開返電話,無曬電

頭先熄左一陣機,無左20%

我認同哈力馬龍所講,應該係hardware問題
又要攞去整,之前6P死底版,依家pixel衰食電,我真係好黑仔
我想買部pixel,想問下係邊到買先好,個價大概做緊幾多
同埋32GB會唔會唔夠用

上格價網睇下/鬼域 鬼域好似有18個月保養,價錢黎講水貨店平過鬼域500左右,32gb夠唔夠就睇你平時裝既野多唔多,128gb買返黎得返119gb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞