[Google] Nexus/Pixel 系列討論區(2) 硬件問題 [369]

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
5x裝左2月security patch兩個鐘hang左兩次機

Hang就無,不過reboot 個時load左好耐,我仲以為佢bootloop玩完
好彩最尾都開得返

正常裝完更新後boot機都係耐啲
終於出事
睇睇下youtube突然hold住畫面然後自動熄機
正常開機開唔返
power+vol一齊禁就有畫面但入唔到使用畫面
係咪收左皮?

呢個係6p 5x?
終於出事
正常開機開唔返
係咪收左皮?

呢個係6p 5x?

5x呀
有無人知係咪邊度買都係一年保養
5x裝左2月security patch兩個鐘hang左兩次機

我過咗半日 standby 冇 hang 過
終於出事
正常開機開唔返
係咪收左皮?

呢個係6p 5x?

5x呀
有無人知係咪邊度買都係一年保養

點解你唔直接問返買嗰度呢
無追post 請問點知自己係咪果部份有問題既機??
聽日去買pixel, 有咩要注意?點樣check機?

bootloop 咗嗰陣咪知

無預兆嫁搵定spare機

無預兆嫁搵定spare機

whatsapp轉daily backup,
相up晒上google photo,
重要野勤啲backup,再自求多福啦

Hang就無,不過reboot 個時load左好耐,我仲以為佢bootloop玩完
好彩最尾都開得返

宜家又冇再hang過
之前未過保我已經bootloop左上左去整
宜家過左保啦
用緊5X原裝叉電,而家冇得係google買type C線好麻煩

買過條verbatim都ok
係硬d
用緊5X原裝叉電,而家冇得係google買type C線好麻煩

係d 其他國既 網揾 原裝lg 5x 線
用左半年都ok, 用到 3a 尿袋

我都今日買左 google assistant 同 影相令我想再用親生仔

我都今日買左 google assistant 同 影相令我想再用親生仔

巴打邊度買阿?
有無人可以救下我?
我有兩個google Ac
新同舊我都有儲存聯絡人
我想淨係要新果啲聯絡人
但係舊果個我又要用gmail同drive
但我係部機登入兩個啲contacts一定重複
sor 1999 希望有人幫到我
有無人可以救下我?
新同舊我都有儲存聯絡人
我想淨係要新果啲聯絡人

settings -> accounts -> google -> XXXXXXX->contacts ->off?
有無人可以救下我?
新同舊我都有儲存聯絡人
我想淨係要新果啲聯絡人

settings -> accounts -> google -> XXXXXXX->contacts ->off?

我就係加個google ac時已經off唔徹
off返都係會有show埋舊ac啲聯絡人
有無人可以救下我?
新同舊我都有儲存聯絡人
我想淨係要新果啲聯絡人

一登入即刻斷wifi data
有無人可以救下我?
新同舊我都有儲存聯絡人
我想淨係要新果啲聯絡人

一登入即刻斷wifi data

試下先
死左既5x 賣到幾錢?
死左既5x 賣到幾錢?

搞笑?
$0
死左既5x 賣到幾錢?

搞笑?
$0

以為食到餐飯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞