羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
唔知, 無着過呢種物料, 唔敢俾意見.
你會唔會兩個調轉咗
羊毛係保暖過ZEO-LINE 但透氣度嚟講 ZEO-LINE好啲
英國出嘅fabric
一樓介紹嘅Patagonia Men's Hyper Puff™ Hoody係用衣隻
似乎係強度耐磨啲不過應該冇windstopper咁防風
好1516
有冇師兄解答到
都係唔得,佢官網唔接受日本境外信用卡order
https://www.fromjapan.co.jp/
我用呢間代購買montbell
膠衫先係排汗取勝, 最快乾
羊毛係慢乾過膠衫, 快乾過棉衫
MERINO賣點係防臭, 保暖, keep舒適既溫度唔過熱, 透氣
比中國人買
Mountain hardware 款stretch down得唔得?見個價幾平
想放件sylva parka XS black
著過一次
件bug價atom lt到左
想問下巴打香港著 Permafrost Light Down Parka 夠唔夠?
定買無light版?

香港應該係未有得買住. 舊年d 貨俾呢度d 巴打全部掃晒.
想上網訂, 邊款好d ?
同埋170 著m 會唔會太大?

thx!!!
真係唔知, 我諗要試身..........上面有人問 L / UL 都無人敢好firm 話到人聽幾大件.
上日本官網訂唔到,巴打有咩方法可以訂
代購囉, su乜y 個d
有無巴打買過/着緊mountain hardware既down jacket 評價如何?用來做打底去睇極光夠唔夠做?
Thx
今年唔知有冇貨黎香港呢
實會有, 幾時同幾錢就唔知.
想問下巴打有無啲超薄,擋到下風雨,啱遲少少既風褸推薦?
諗住遲下行山,比依家再凍啲嗰陣有件好啲既褸着
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞