羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
Mammut好啲,因為佢全件都係gore-tex 3 layer c-knit,arcteryx 嗰件得一部分係
坦白講,件褸喺香港九成都着唔返㗎喇
Fission sv應該over咗,kappa啱啲
佢有分r1,2,3,如果r3加baselayer應該冇問題
premafrost down 我上年香港都著緊
擒日響 IFC 見到件 Gamma jacket,靚就幾靚,實用都幾實用,但真係有人會買嗎?靚係靚,無乜特別但又賣到成三千蚊。
所以咪多數等外國網有折先買平好多
未入呢個post前喺香港買左件beta lt
如果唔講褸,問下其他類似既野得唔得呢?

而家著開 5.11 ,blackhawk 同 Montbell 既褲,見另外 d PO 話著過 Crye Precision 就返唔到轉頭。
但係 CP 莫講話特價,連見都少見,如果想搵 d 類似,睇落 low profile 一 d ,適合返工既褲,唔知有無乜野好介紹呢?

謝謝!
gamma lt 定MX ?
而家著緊lt 覆你,涼涼地天氣著一流
Gamma MX,其實睇落個款就應該係日常外套既代替品,無左 Arcteryx o個種尖銳既行山 feel。問題係個價錢定位真係高左 d d 喎 ...

類似既仲有 BlackHawk 既 Ops Jacket,摸上手個 feel 好相近。

當然我相信個質量係 Arcteryx 好 d ,但人地賣 200(最平見過 50 蚊美金添),你賣 300 ...

呢款褸 12 度打上好舒服,12 度打落就唔得,會入風。唔知 Arcteryx 會唔會好 d 。
上網邊度有得買?
個碼應該同普通長袖差唔多?
campsaver 個75折係個價自己乘0.75
定係佢已經減咗俾你?
我都有留意,fleece幾靚但個價真係入唔落
咩款?
Patagonia retro x fleece
Mammut係咪要買日版先有Asian size?
未減㗎,同埋只適用正價貨
我都係話kappa hoody 好d
所有都係等減價買先抵
shell 其實香港或者旅行著, 買goretex 料而你鍾意嘅款就ok. 因為九成你唔會用得晒佢d 功能
https://www.backcountry.com/columbia-midweight-stretch-long-sleeve-top-mens?skid=COL01U4-BEESPA-XXL&ti=U2VhcmNoIFJlc3VsdHM6Y29sdW1iaWEgYmFzZSBsYXllcjoxOjQ6Y29sdW1iaWEgYmFzZSBsYXllcg==

之前特價果陣買多左件L SIZE 灰色...COLUMBIA 鍚紙打底衫
全新未開未試
依家想$200 放出, 如果有興趣請
TG: http://t.me/mnbvvcxxas

我嗰件著咗超過十年,除返每年百幾蚊,抵唔抵?經典款又唔會過時,去日本得幾度我都係著佢
呢件好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞