羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
最慘係當初買黎諗住去旅行用
係香港都未著過
其實你摸上手咁薄同輕....你無質疑過咩買個陣
未去過落雪嘅地方,
個sales講落雪負10度佢著呢件打埋底就夠,
但見到巴打你個post就開始覺得唔對路
lt 貴sl 差唔多一倍
掙扎緊
sl係雨褸 比你係城市入面落過雲雨時出黎頂一頂.
lt 係戶外用, 所以點都係買lt 或fl 或 ar

等多廿零日就 black friday,去ifc試定size到時再買
SL
等black Friday
我件smart wool 250終於到左
啲料好舒服 多謝介紹
我都好掙扎
想買件行山用, 有時會爆林
驚SL唔夠耐磨
但價錢真係差好遠
恭喜晒
坦白講,香港好難行山着shell jacket,因為太焗,我行山基本上全部短衫,將啲錢要嚟買把靚開山刀好過
今個禮拜五去東京着atom ar會唔會熱得濟
我諗住著 LT
我著跑步衫行山
咁岩有件 Arcteryx Beta SV Size M Rigel 買大左唔岩size 有冇Ching 有興趣?留TG
montbell base layer 黎講, zeoline同merino wool 點揀好?
會唔會有乜base layer推介下
merino 係羊毛要特別護理, 用洗衫袋, 唔好用熱水,但唔易臭,唔易過熱

zeoline 唔落柔順劑唔漂,當普通衫洗就得
咁激 我星期日飛奔阪諗住atom LT算
我見最高都係得19度 諗住短衫短褲+atom ar 熱就唔拉鍊

事關我冇Atom LT
我諗住都係短衫牛仔褲 加atom LT 去到再買montbell
Zeoline 排汗好啲
Merino wool 保暖好啲
巴打用咩網買?
Moosejaw
早排佢特價 見個價同black friday差唔遠就買左件
宜家諗住等black friday再買多件
Black Friday 價係幾多?
留意下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞