羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
唔想老點你, 對背囊唔係好識, 我只係對抗冷既用品有d 咁多beginner 水平研究....
加左你tg
1月頭去大阪 應該著Arcteryx,Montbell 嘅邊隻先啱?
呢個問題係睇你有幾多錢.
大概3k左右
Arcteryx Kappa Hoody/Nuclei Ar.

兩件分別睇第1頁
唔該 啱先睇返第一頁 原來詳細咗咁多
今年想買埋kappa hoody
不死鳥真係會上癮
聖誕去英國著atom ar夠唔夠?
巴打

想問下montbell邊件hardshell好,不死鳥好貴
你鐘意咪買 有咩好問
見有goretex就買得
巴打
Montbell Permafrost Light Down Parka同
Montbell Permafrost Down Parka
係唔係一樣size
姐係Montbell Permafrost Light Down Parka我試左L size 岩,咁Montbell Permafrost Down Parka 我買番L size 都岩,係唔係

如果香港冬天著,買邊件比較合適?

BTW black Friday 買Montbell 有冇平
black fridwy 睇返歐美牌
montbell 睇永安特價
英國12月幾度?
係same sizing. montbell 美國black fridat d site 無賣
應該得幾度 都係留倫敦時間比較耐
去日本著MAMMUT CONVEY TOUR HS HOODED JACKET MS 夠唔夠?
想買件唔止去旅行先著到既
見件嘢好輕 但追post話有goretex就好嘢
去日本著MAMMUT CONVEY TOUR HS HOODED JACKET MS 夠唔夠?
想買件唔止去旅行先著到既,返到香港都仲喺秋冬著得
見件嘢好輕 但追post話有goretex就好嘢
Gore-Tex褸只純擋風擋雨,係零保暖功能
以香港呢排嘅天氣係冇問題嘅,但再涼啲就要加返保暖層,例如fleece,down之類嘅衫
補充多少少,有啲會係二合一,內膽有羽絨之類咁,但要睇清楚商品描述
同上面講嘅一樣, goretex 嘅shell 係唔會保暖。 你先睇第一頁講嘅分類, 可能會幫到你。
Montbell 除左permafrost ,仲有邊件抵買?
呢件著過上身,係幾型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞