羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
BTW 有冇BETA SL hybrid同好
有朋友反映-10,不過佢有滑雪

放售全新未剪牌
Patagonia Torrentshell Jacket
Black M $880
有意TG: MLTDLIHKG
1月會去英國半年 當中應該會去埋歐洲其他國家玩 想問下有無啲著上去無咁腫既女裝褸/羽絨推介? Thank you
黑色
普通行街, 我估我smartwool250 + atom lt + beta lt , 再笠多件厚身既fleece 的話, 頂到4, 5度左右. 我講我啦...
M碼大約幾高既人著??
我178,70kg 細碼都有啲鬆
潮偉巴怕凍指數真係
我得173咁應該未必岩
我記得舊年香港有日好似得7度定點. 係街見有個港女著住2件羽絨........

當時我着住Nuclei AR , cashmere 冷衫, 番工恤衫 , columbia 薄身保暖內衣, 咁我係剛好...咁段估上面Atom LT 咁既combination 差唔多....對我黎講.
如果真係再凍啲 (例如-20度),要將件atom lt 換做邊件?

Mont bell 件Alpine down parka 得唔得?
-20 應該唔係就咁攪得掂. 靜態環境下, Arcteryx 官方都係講你着Atom AR 係裡面, 外面加Shell 頂到-10度左右. -20度我諗你着少都要Kappa hoody.
唉真係好羨慕啲高佬
呢啲咁靚嘅褸高佬永遠有size
折上折嘅Atom AR hoody終於到手,M碼啱晒,正
幾錢話個陣折上折?

官方答案
我175,70kg,著M,剛剛好。
$157
好抵
平到爆, 巴打幾高幾重著M size?
178 高160磅。衫身袖長啱啱好。

而之前買嘅 Thorium AR hoody down jacket 買咗s碼有D細 同功能上好似重覆咗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞