羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
轉運係點樣買
買下其他
montbell有無邊款好似zeta ar咁
其實經日本website買返黎好似仲平過係香港買?
緊睇下你諗住要照頭淋幾耐. 15分鐘係實無問題. 長過的話, 你要件Goretex 既防水風褸. 當然都要防水長褲同鞋. 就算你買晒, 你同行既人都要全部有晒, 先會有用. 因為事但一個唔齊, 你都係要搵地方避雨.

我自己係實會選摘避雨, 而唔係買防水既衫褲鞋. 行山既人另計.
用既料完全唔同. Beta LT 用Goretex Pro.
google "日本 轉運"
我其實唔知香港有無貨, 你想買都未必有.
我會行冰川甚至攀冰
買件permafrost light+gortex風褸定一件gortex羽絨好呢?
sorry真係冇乜經驗
montbell 其實去一轉日本都實買到嘅
permafrost light+gortex風褸 <--- 咁樣好d
就係香港冇貨,所以我先想係日本官網買返黎
咁其實你都無得揀....香港係幾錢都無用..因為無得買. 直接日本轉運啦.
想問問arct個arro22
宜家知唔知香港邊度買平,見專門店賣緊1790
唔會hk 買....一定係black friday 網上訂
ching 有冇虧佬褲同手套介紹?
尼緊去雲南, 最多-5 度
岩岩買左montbell 打低
手套 料揀 windstopper + 用到touch screen,
愈輕便愈好

另外有D可以打開露出5指都幾好

第一頁果D美國網, 用windstopper做keyword, 邊對平得黎又啱心水就用buyandship運返香港
虧佬褲首選, Uniqlo 厚手 個隻虧佬褲.

手套我睇緊呢d

http://www.theheatcompany.com/en/gloves
我喺日本montbell買
用buxxxdship轉運
今日send email嚟話個shipping address之前試過懷疑詐騙
用香港issue credit card又話verify唔到我個identity
焗住cancel order
唔知大家有無留意Montbell Aspen Parka
貪佢外形幾好
但想問下師兄呢件保暖同防風防雨 大約性能如何?
我已經有件atom lt 做mid layer

Material: [Fabric] 2-layer DRYTEC® Technology (50-denier nylon with Standard DWR treatment)
(Lining) 10-denier Ballistic® Airlight rip-stop nylon (Standard DWR treatment and anti-static treatment)
[Insulation] 650 Fill Power Down
Weight: 649g

https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101513
montbell有無啲goretex褸好似zeta ar咁軟身
巴打熟唔熟依件?
https://www.patagonia.com/product/mens-stretch-nano-storm-jacket-for-alpine-climbing/84330.html
想知大概係同Arc'teryx/Mont bell 邊件差唔多(保暖程度)?
Insulation: 60-g FullRange® 100% polyester stretch

atom lt ?
應該有Atom AR 咁上下水平. 不過重d.
montbell有無窮人版beta LT?

$1200 hkd 唔洗. 一樣Goretex

https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1128340
潮偉巴點睇marmot precip
咁平呀[img]assets/faces/mf/agree.gif[/img] [img]assets/faces/mf/agree.gif[/img] [img]assets/faces/mf/agree.gif[/img] 邊度買咁平

想問beta lt的定位係?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞