羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
我見mont bell好多暖嘅都係米芝蓮
一間間
我想買啲係無一間間嫁
啲3in1係咪at least3,4萬yen?
唔知...其實我無留意3 in 1....
唔要米芝蓮買 Arc'teryx
我見佢insulated係得3 in 1
太矮著唔到
如果唔係一定買AR Hoody
我都係矮撚, 3in1 同我無緣
其實3 in 1拆咗入面件fleece,外面嗰件係咪等於hardshell,可唔可以直接當fleece+hardshell

5度左右夠唔夠
我打算買女裝north face 3in1
真係好撚貴
買一件可以住一晚溫泉酒店
btw, thanks潮偉巴打
Kappa hoody 定fission sv好 係唔係都係100%防風防水
日本買衫唔平,我去日本多數都淨係買snow peak
fleece 未必夠暖
kappa hoody 唔係100% 防水, Fission sv 先係。
女仔長身外套除左sylva parka仲有邊款夠暖可以去到零下10度呀
係唔係要去專門店試碼會好啲 諗住遲啲black friday買
cerium sv, firebee ar, OSANNA COAT WOMEN'S
osanna coat 頂到幾度呀唔該
應該係同Sylva parka 一樣, Osanna coat 好似係今季代替左sylva. 因為官網我搵唔到sylva
我個人偏瘦,但想買fission sv 着去瑞士,買女裝着會唔會好奇怪
潮偉巴
ALPINE DOWN PARKA MS
得414g 但 800fp 夠唔夠暖
我打算base layer 係smartwool merino 250 出面可能加件r2
再加tnf shell
snow peak 啲野改晒made in korea
情願買soto
Soto 美國網仲平過日本,唔知係咪一樣
岩岩見八折買左個Soto 爐
唔會 我都要著女裝中碼先fit cutting都係unisex
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞