羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
不過好彩袋都幾大,夠裝銀包紙巾呢啲野,但係就冇兩個袋咁方便
想問下atom ar 兩則會唔會好似atom lt咁有少少透氣?
唔會
tnf 同Arcteryx 我都要xs 先fit 身
永遠美國網特價都唔會有xs
巴打身高同體重幾多?
168 128磅
同我一樣, atom lt s都得,其他就xs, 上次見到fission sv xs 7折即刻買
我有時特價買童裝算數 但係童裝少好多款
Thx上面d 師兄

我都係差不多身形

仲有冇其他款選擇
主要向香港著

想要防風防水
Thx
睇完 Arcteryx 既hardshell唔係好識揀

Beta SL同Beta SL Hybrid 好似差唔多,2件試過都舒服啱身,值唔值加多$100usd買hybrid 版?

Alpha SL就仲平少少,但試過hip 位比較長,冇咁好睇,而且得心口一個袋

另外就係𥚃面如果著atom AR/LT,係咪應該買jacket冇帽,2件都有帽會唔會好怪?
如果一月去北海道 入面衛衣加件atom ar夠唔夠
邊度可以買到件xs size
唔該巴打
有無巴打推介岩香港氣溫既風樓?
Hydbrid與否最大分別係入面有部分用咗舒服啲嘅料,咩名唔記得,另外格甩底有透氣拉鍊

Alpha 系列係針對攀山,攀岩設計,手袖位再長啲,一般唔太啱用

放心,兩頂帽可以重疊,唔會有問題
香港一年四季10-30度,冇一件褸啱
我見d人問親都話太熱 忍唔住想問
坦白講,香港好難着到Shell Jacket
有幾可大風又大雪呢類程度出現,就算落大雨通常附近都有商場可以避雨,而且香港又冇Mountainnering,呢類衫即時廢咗一半武功
反而Atom嗰類Soft Shell就有用,夠暖又輕,實際好多
c knit
諗緊買件hardshell 去旅行用, 睇落好似BETA AR d cutting 好D? 冇咁長
但又見有巴打介紹ZETA AR
有冇巴打可以分享下邊件岩普通旅行用
如果一定要hardshell for 普通旅行 zeta lt夠啦
Zeta 同beta 又有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞