羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
想試 klattermusen ,但而家overlaxxxx 無左,想試新既allgron2.0 同brage
如果0-5度其實mont-bell果類打底衫保唔保到暖
因為唔會著到好outdoor,純粹一件打底之後再著恤衫冷衫外套
我都係上網買㗎咋,Klattermusen喺香港太冷門,冇乜人識
如果Arcteryx Atom LT Hoody 著s
咁Atom Ar係唔係買細一個碼?
通常都會係細一碼. 不過Atom AR 有得試就試啦, 應該好快好多地方有得試.
因為我去ifc睇 得中碼 佢話唔會入加細
唔該哂潮偉巴打
ifc冇atom AR xs碼試?!
冇丫 連細碼都話要訂
仲諗住去試size先上網買

可能要等overlander返貨
巴打們試吓去沙木尼搵,我上年搵到細碼試
件LT啲字好似想甩咁,有無巴打都係咁?
有無方法搞搞佢
The north face 點分真假?
mammut 軟殼好過硬殼好多
硬殼無乜特別普普通通咁
都係好嘢嚟,不過配色唔多啱我口味
但最好嘅係佢本身已經有asian fit 買嗰陣唔使煩size問題
你係專門店或者大舖買, 點會有假?
https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1106572

樣樣都有d. 有dd 保暖, 有dd 防風, 有dd 防水.

我自己唔會買呢d . 我會揀番純羽絨, 或者純goretex 風褸咁買...
想買件羽絨係香港著,輕身同外形行先,有無推介
budget ~1600-1800
Montbell Permafrost Light, 第1頁有圖
放全新 Arc’teryx BETA SV Jacket RIGEL SIZE M $3k

有意留 TG
M MANCHURIA HOODED RV JACKET
有無ching知呢件幾錢同好唔好著 佢官網無講價錢
https://www.thenorthface.com.hk/m-manchuria-hooded-rv-jacket-ap/
下年3月去冰島, 想問camosun parka 夠唔夠暖 早兩日去sogo 睇未有貨反,想試都冇得試
點睇Canada goose
近排發現ifc開咗間
係咪通常softshell都無咁保暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞