羽絨/風褸/旅行用品討論[5] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
當然啦,就算冬天行山都係着唔到褸
Smartwool icebreaker
巴打 montbell會唔會有乜可以推介下
我呢件上次75折買嘅 usd71 72到
我諗black friday可能會平呢個價少少
問題係black friday未必有我碼/有我想要嘅色
早排5x usd一件
最平30幾40買過,不過個網已block ip
睇數字,香港着150夠
北極狐 fjallraven 各巴打點睇?
作為shell jacket 佢夠唔夠使?
Eco-Shell幾好,但北歐佬size,我着xs都唔fit
另外上網買二千頭有交易
我見佢啲eco-shell唔錯
Aigle係咪得個樣/太貴唔值?
我就zeoline for 動態,merino wool for 靜態

要睇下有咩用途
我著開唔夠100g 個啲薄䄛,防uv,有風吹埋黎又勁涼爽
知唔知around 0度應該買幾多g
係上年最凍嗰陣上咗八仙嶺要加衫,其他都係運動衫
當然前題係一路郁緊,冇停
Aigle學潮偉巴話齋,潮牌嚟,唔算傳統outdoor嘢,但我認為如果款啱而且唔係100%戶外撚都可以買嘅
首先睇你做緊乜,行行企企唔多乜郁就250啦,搭多atom lt + shell jacket 穩如泰山,熱有得除,少少凍就base + shell
如果行街以上嘅就150短袖,atom lt + shell包冇死
唔該巴打
又啱喎
上年最凍都係上大帽山低過10度同大風
即係可以慳返
潮偉巴
想請問呢2件雪褸點睇?有咩分別?
想着嚟滑雪 夠酒店撘吊車上山段路少少保暖 出汗又唔會太熱

https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/cassiar-jacket#clickcode=281-292-5056

https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/tauri-jacket
無敵組合
有需要咪買件uniqlo最薄嗰隻風褸,好似200左右,抵到爛,爆林爛咗又唔會心痛
Atom系列無撚敵
第一件, 齋防風防水, 第二件就防得黎有Atom LT 再暖dd 既羽絨
Thx 潮偉巴
Black Friday 又要入坑
smartwool250 + atom lt + beta lt 大概可以頂到幾多度?(冇乜活動情況下)
巴打們black friday會上咩網買
岩岩試好左size好期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞