真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
G持burberry ,
Burberry 仲有weend, Mr burberry,
另外女版嘅my burberry都好聞(偏淡),
Versace pour homme比我感覺就唔上唔落, 返工返學太濃, 做夜店香水又唔夠勁
有無人知burberry 係香港大約要幾錢呀
依家澳洲150 蚊倒有100ml
versace pour homme 好似幾啱運動用
有無人知burberry 係香港大約要幾錢呀
依家澳洲150 蚊港紙倒有100ml
versace pour homme 好似幾啱運動用
呢隻香水好唔好
最近買左Hugo boss scent edt
幾個女fd都話好聞
同Bottled intense edp如何?
Intense 更好聞嗎?
有無巴打中意D純香氣牌子
byredo lelabo jo malone bon parfumeur diptyque
呢D?
咩叫純香氣牌子? Niche?
yes
主線就係賣香水
我啱啱入坑, 暫時黎講試左幾隻牌子都覺得幾好, 唔會話特別鐘意niche,
主要睇返隻味啱唔啱同個調香師個風格,
大牌嘅經典款都有好野, 只係睇返依家個潮流, 近年出大部份都唔啱口味(暈水生調)

btw順便澄清下我無特別去唱衰Jo malone, 佢其中一枝黑瓶仲係我最愛,
唔推人地去買原因, 一黎個人覺得香水係屬於個人品味, 無必要跟個潮流去行,
二是覺得佢係香港買真係太貴, 學生買真係貴夾唔抵(出名快散), 而且佢唔同味都有好多平嘅代替品
去尖沙咀連卡佛睇creed
冇哂aventus
但vetiver幾好
玩得niche都無得預平
同埋jo malone其實預你溝幾技咁噴,佢自己D味係可以溝
如果講到香港貴,香港買咩都貴少少架啦
不過味快散係真
咁人地無指明要niche嘅, 我見佢係學生咪叫佢唔好買呢種街香又貴, 好多牌子例如diptyque都抵過佢
想問下Dior Sauvage edt 同 mmm Jazz club點揀?
我自己一係專櫃,一係上網
係 好似最平
img]https://na.cx/i/mQBfJbP.png[/img]
買完呢支有啲後侮

隻味唔差,但唔係幾啱我

有冇巴絲想接手?
便攜式香水樽大家有冇用?方便出街補?有冇係邊到買?
你點睇呢兩款? 兩款都好似重口味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞