真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
想問大家有無比較甜既香水推介一下?
我自從聞過penhaligon既constance之後不能自拔 但身邊d人都話會好gay
所以想知大家點睇 同有無其他可以推薦俾小弟 順帶一提我係廿x歲既西裝友
識玩一定用aventus creed
Constant 冬天用一流
個甜味又唔會太濃
只要中意就去馬啦
你鍾意佢果種焦糖爆谷 定奶香味?
利申無試過, 如果可以試多幾款先決定,
上網睇Prada candy都似佢,
如果買枝咁貴嘅香水又唔啱出街用,
真係好哂
其實點樣分高擴散/低擴散香水?
可唔可以用牌子分, 或者有冇分邊隻牌子多數出高擴散低擴散?
唔可以睇牌子,最快既方法係youtube打支香水名搵review / 去門市噴一野落手碗到睇下last幾耐
你問出名擴散低持久差既就答到你
我覺得兩者我都鐘意 甜味同雲尼拿奶香味
prada candy 等我都留意下呢枝先
請問仲有無d類似既香水推介
有冇人買左LV新出果隻香水
剛剛又入咗支 Parma 留喺公司用

置地對面間藥房有, 仲有 discount
依隻正, 似 Montblanc 隻 Individual
枝4711係sample? 香港好似好少人提佢,
聽講cp值好高
btw右邊係大地?
有冇人用過ck2?
見個樽幾靚想入支,又好似唔係咁多地方有得試
聽講4711 係古龍水之父 世上第一支古龍水
之前聞過 隻味有好辣既香料 有好涼既柑橘
我覺得太強烈 而且留香短 所以又平又大支for 你不停補搽
以前既4711可以好似雙飛人咁內服當藥咁飲 唔知而家得唔得
得 你又敢唔敢呢
有癲佬真係試過飲 (not me)
男人老狗 噴乜撚野香水呀
多謝師兄
大地一個20歲樣嘅男仔carry到?
巴你呢枝係第幾枝Parma, 你好似幾鍾意呢個牌子
以經第三支了

我幾喜歡它的奶油味, 甜得嚟又唔太女性, 有少許高貴的感覺, 穿恤衫西褲西裝一流, 但MK 或其他普通出街衣著就應要避免用這一牌子了
18歲仔應該噴啲咩香水
最好係chemist warehouse 買到喇

被墨巴感染
去專櫃一試即刻埋單
呢3支大家會點排?
1. Gucci Guilty

2. Bvlgari Pour Homme Soir

3. Dior Sauvage
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞