真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
關於持久性同擴散性就等你包膠
支herma terre擴散得好正
巴打們覺得Lalique white點?
其實我好少食煙, 平日一日3枝煙都可以冇

因為香水我多數都係出街先噴, 其實係可以唔食煙
我都係食黑冰姐, 味應該唔大嘅
聽講sauvage同bleu陣味好似架喎
點解bleu要諗
Bleu 會比較似女仔嘅香水, 所以要諗
我都用緊bleu
成日比fd話陣味太男人
利申 真絲
絲幾時pm我?

因為係街聞過有女仔噴嘅香水有d似blec,所以要諗

果然5感嘅記憶係好過一d回憶
不了 盤已封
一日都係我男朋友
導我入坑
跟佢買哂blue, jm lime basil & mandarin, english oak & hazelnut
嚟緊想試diptyque
成日行過Joyce beauty聞到
好似好正咁
要搵日去認真聞下
女人噴香水唔係正常ga咩?
好想問下你penhaligon’s 鍾意邊隻呀?
我好想買你嗰支公雞頭,因為我係門市點聞左陣都唔覺有我夢想中嘅味,個sales問我想要咩口味
我話想要有木味得黎唔好太濃太man,有啲花味得黎唔好太女性化,又要甜得黎唔好太姣,中性啲(大家有冇類似口味嘅推介),佢就推薦我尼隻,我記得我真係幾鍾意但太貴,而家唔太記得隻味,毒撚又唔敢再入專門店聞

我係門市試完係hktvmall買左iris prima覺得好正
前調有陣皮革味有啲男仔味但唔會佬
當陣皮鞋慢慢散走,佢陣帶有少少花香(鳶尾花)甜甜地嘅味就會越黎越出,但我覺得幾唔long last,如果唔係我諗我永遠都會keep住買,有冇ching有類似嘅味但係long last 嘅介紹呀?

我重有一支issey miyeka
中性,唔叫好特別但幾香,同平

重買左支panheligon’s Luna比呀媽
係生果加花香,但唔會太甜,我成日都會借黎噴
Keep得好就唔會
我反而覺得麻麻 依家拎嚟噴枕頭
成日運動look既人巴打們有冇推介?
另外Smart casual 又有冇推介?
tom ford 既 white suede 點睇
tom ford有無邊隻味正 一年四季都岩用
Pen記黎講我係Opus打手
要點keep?
我自己就用完入盒唔接觸陽光
識人幫手買的呢隻似女仔香水

佢都拎左d tester 比我,呢隻Extreme 都幾香
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞