真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
Hugo Boss Bottled
Chanel allure homme sport,秋冬可考慮allure homme sport eau extreme
Versace pour home
Bvlgari aqva 系,不過我個人覺得麻麻
有冇邊隻係long lasting D既香水介紹
巴打想問下Hugo BOSS - Boss Bottled Intense EDP係咪即係呢隻? 因為之前出去SaSa睇,好似有好多隻Intense咁 或者你講個兩款有冇圖俾我跟住買? 費事買錯,thanks!
Chanel嗰枝幾錢,可以喺邊買?
想問下C朗同hugo boss intense巴打會點揀
自己試過覺得兩隻都ok
有冇巴打知兩隻相比起邊隻last得耐啲

利申 20頭 想買啲清新少少

5支常用
Bleu edp 係咪得專門店有? Sasa 卓越得 ept
我又分享下先
用左cologne 超過15年
亦堅持deodorant都係要用番cologne d味,到最近幾年發現原來cologne同deodorant既味夾得好,係可以好香又持久既,所以就開始用唔同牌子

用過H2O, Calvin Klein, Kenzo, Chanel, Dsquared2, Jo Malone, Ocean Dream, Hermes

以前deodorant一定係用Kenzo,不過佢無再出先令我發掘其他品牌,而家用緊Chanel ge Bleu 同Homme Sport, 兩隻既味如果大家有用開cologne都知,以前我會盲目咁Bleu ge cologne配Bleu ge deodorant,但發現大錯特錯, 有人可能會覺得Mix d味會好濁好亂,但慢慢自己一步一步夾下就會發現Mix都可以好正

係未介紹cologne之前,其實建議大家可以試下用deodorant先,我個人鍾意用噴多過用膏,如果要我推介,我會建議chanel ge Bleu 同Homme Sport,兩隻都易carry,同埋呢兩隻只要唔係夾Wood/Cigar既味基本上都無大問題

講到1999,不喜勿插
Versace pour homme 前幾日買左
都覺得好濃,仲有少少叉仔味
第一次用係咪正常?
chanel egoiste platinum 有冇人用

好似冇咩人提過咁

入坑
人生第一枝
le labo forever
jo malone太多隻味 有冇邊隻好介紹
有冇ching會買埋沖涼野用?之前去買bleu果陣個sales水我話買soap放係衣櫃同埋間唔中用黎沖涼, 個身都會有陣淡香味, 是咪真? 有冇ching分享下用邊隻好
之前聽巴打推介
買左tom ford 隻 owd wood
真係好撚正 又keep得耐

但比佢個sales 毒到佢地隻檀香同埋fabelous
買左Chanel, 身邊d 人都話香 但自己唔係r.鍾意,太男人

有冇d 雲呢拿味/甜d 香水係for 男人
買左Chanel, 身邊d 人都話香 但自己唔係r.鍾意,太男人

有冇d 雲呢拿味/甜d 香水係for 男人

我都想搵隻甜甜地既雲呢拿味香水for man

依隻? 係幾香個無特色都真

請問各位巴打絲打
可以喺邊度仲有呢款香水買到
好鐘意佢隻壇香味

呢支幾年前喺HKTV買落,宜家搵唔返

謝謝各位

請問各位巴打絲打
可以喺邊度仲有呢款香水買到
好鐘意佢隻壇香味

呢支幾年前喺HKTV買落,宜家搵唔返

謝謝各位

Paul smith無咩?我幾個月前入左枝
搵過佢地網頁唔多見...
想要d fresh , 檸檬 柚子味
有無邊d 推介?
擴散同維持都要有番咁上下
已經買左
可以取代我支垃圾hollister
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞