真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
咁應該都係dior穩陣, 唔該巴打
有無人試過喺fragrancex.com買野? 我見外國啲評價好兩極
另外點睇kenzo l'eau? 我20頭 想搵支清爽啲既仲有無推介?
要配合衣著
T恤hoodie短褲 就唔适合
而家著件大衣 gel返個頭就係輕熟男

我覺得以日常香水黎講 大地會好過sauvage 同 bleu de channel
第一枝香水, 依家覺得太甜, 唔係幾啱用
Duty free實有得試, 市區以前見過卓悅都有得試, 搵多幾間莎莎應該都有呱
有冇師兄用過ysl opium pour homme edt? 網上見到有sale, 之前一直好想試edp, 覺得佢有黑加侖子+star anise 呢個配搭幾新鮮, 但係揾咗好耐都揾唔到, 唔知呢隻嘅edt用唔用得過?
呢支我同樣有興趣 就因為香水評價入面一句話
"據說MJ 同張國榮都最愛男鴉"
香港門巿無 唯有blind buy
前調係清甜既柑橘同黑加侖子果香
好快就有香辛料辣味走出黎襯托甜味 溫暖略重口
最後變成帶雲呢拿既煙草香 而果甜味依然存在

總結 呢支香水我好鍾意 但就屬於carry 唔到個種
畀人高級性感既感覺 35歲以上全套西裝或者皮褸會較適合
請問有咩香水啱20歲仔用?

巴打覺得呢隻香港好唔好?
正!!
EDP版係咪已經絕左版?
係 絕左
絕咗版, 但未必一定揾唔到, 呢條友話個別喺歐洲嘅有機會有貨, 不過機會都應該好微. 退而求其次已經入手edt 希望冇伏

https://youtu.be/FJfloyO2bCo
真係咁正咩?
上網見到評論都話似夜店香水
年齡西裝不是問題,怕樣毒 carry 唔到, 見到隻 EDT 喺 TV mall 50ml HKD350, 想証
18歲應該用啲咩香水呢
最好係chemist warehouse買到喇
屌咁你咪落去聞下邊隻鐘意囉
chemist warehouse 剩係擺啲hollishitter 個啲俾你聞 全部都係勁甜同勁香
想搵支適合啲嘅
噴香水最重要自信
唔係既見到隔離有人打乞嗤 行開啲 都覺得關自己事

EDT擴散力好似真係勁啲,
我諗濃味買EDP
巴打講下自己平時咩style 想畀人咩感覺
支香水打算點用 鍾意/唔鍾意咩味
18歲但係無特定style
已經同fd一齊行完諗住買burberry touch for men
或者versace pour homme
第1支依家係澳洲減咗成80 蚊澳幣
第2支就減咗50 蚊
兩隻味都好鐘意
18歲但係無特定style
已經同fd一齊行完諗住買burberry touch for men
或者versace pour homme
第1支依家係澳洲減咗成80 蚊澳幣
第2支就減咗50 蚊
兩隻味都好鐘意
返學 出街都會噴 鐘意啲淡啲嘅味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞