真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike

呢兩隻有咩唔同
今日去左置地Paul Smith問
話呢隻香港區已經無賣了。。。
得一枝檸檬味有賣緊

其他地區佢地話唔清楚
終於入手左jazz club
諗住平時用
隆重啲認真啲既場合用返Byredo Mojave ghost

Btw mmm支by the fireplace都超正
我噴上手試呢支同jazz club
之後去行街試衫入試身室
入去出黎再返去即刻聞到成間房都係香水味
係jazz club甜小小所以先買
23歲 平時著tee/恤衫 牛仔褲多
除咗ck one仲有咩可以揀
Budget$1000
Jazz Club堅正,而家涼涼地已經忍唔住返工用緊
女朋友話陣味甜得好平易近人,好friendly
巴打講緊Burberry 呢隻?我啲屋企人又係咁 真係要極度Fresh嗰啲先唔多出聲 但稍為甜少少就話好難聞/好勁/好濁

但無可否認呢隻我有時出咗街都會聞返到自己陣味 所以先喺度諗究竟係咪真係太濃
呢隻even for 返工會唔會畀人覺得咁近陣味太過勁?
Fk totally agger and same situation
第九,Montblanc - individuel

適合春秋冬。我目前有過最持久嘅香水,閒閒地都last到8個小時以上。
甜、花香、果香。聞落去舒服,適合係辦公室、學校噴。

對呢啲有興趣但邊度有得買
armani mania點睇?
Kiehl’s Original Musk
覺得點?
買左支boss bottled 試下,感覺幾好
之前聞過 Tom Ford Oud Fleur 覺得幾香,但真係太貴 想問下有無類似嘅味或者木味介紹?
止汗劑會唔會同香水撞味?
運費260
停左產 但我都係早排盲買
用落冇咩特別意見 陣味幾柔順劑 但擴散好似麻麻定係我唔識噴
我噴三幾下後頸就算 有冇人指教下
有無聞過he wood?點睇?
我自己幾鐘意木味
tom ford香港有無專門店?想試下 owd wood 隻香水
Cwb sogo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞