真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
巴打你好,我之前試過Jo Malone 隻wood sage & sea salt
但係專櫃買$600/30ml 真係有啲貴
請問巴打有冇試過邊隻同佢差唔多feel或者差唔多味?
selfridge 買平啲
多謝巴打,不過佢啲香水唔送香港
木味清新少少有無推介
呢個好正

wood sage 唔送?
之前買english pear 100ml 都okay
啱啱入坑,買左枝Hugo boss bottled
已經噴左手碗,捽左落耳珠同後頸,但女朋友話聞唔到,係呢隻要噴多d定我噴d位唔啱?
噴完唔好捽 想要咩位就直接噴
老實講我唔係JM fans, 唔係好熟有咩同佢好似, google過支那名創優品同韓狗都有隻好似
https://www.look-in.com.tw/mobile/channel/article/9235
平就平好多, 不過儲小小錢買枝好嘅香水可以用好耐, budget堅唔夠再考慮其他高cp選擇
唔好咁吝嗇,怕什麼, 100ml, 兩三年都用唔哂
不過依支我麻麻地, 但唔緊要, 人人喜歡的都不同
直接噴身定噴衫?
有無巴打用 replica 既lazy sunday morning
好想試
入手左Chanel, 新人留名,其實八舊水香下又其實唔貴,個人又會自信左
買咗支女人味嘅香水,自己好鍾意 仲可以同女朋友share 嚟用
拎左cr7試用

唔係大家講到咁差

都幾沖涼味
好奇係邊支
隨你喜歡 噴身擴散大啲 變化多啲
噴身持久耐啲 冇咁侵略性
我會噴完身再噴一下衫
落咗訂, 等緊攞貨
巴打喺邊到買?之前入過枝依家想搵間平啲嘅買

Perry Ellis 18sensual 但我諗唔係個個男人受到
話說身痕想買香水,見到網上有人提起tom ford有支叫fucking fabulous覺得個名好正,去聞完發現唔鍾意 有啲俗同聞落有啲嗆
我仲要搵左勁耐先知因為佢有句粗口所以支sample個label劃走左個字

跟住去左jo malone走去聞勁多人都話買嘅wood sage & sea salt,喺時代連卡佛叫埋sales噴落試紙都聞唔到任何味,以為係自己問題 結果去埋PP分店聞都係聞唔到隻味 係咪淡得咁離譜
最後揀左earl grey & cucumber 隻味幾清香
當場聞左幾次覺得似玉泉忌廉汽水味,但返到屋企聞又唔同味,唔知係咪當場試果陣溝左其他味上身
不過覺得好香即刻好鍾意就買左 覺得即使可以上網買平一截都好,第一次走去試味覺得岩喺門市買都係方便啲 個sales仲送左張invitation card 叫我返去做hand massage順便再落坑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞