真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
一睇就知係結他撚
Versace pour homme
冇錯,新手上路
有冇人噴 jo malone
巴打新手上路都練成咁,他日必成大器
買咗支versace eau fraiche 好香
但發現噴落手好似唔多覺 反而噴落褸keep到耐好多
有時都唔知身邊啲人聞唔聞到
衫溫度冇咁高冇揮發得咁勁,所以long lasting 啲係好正常
哩層我都唔知
Lm
上月走左轉京都,順手入返 d comme 香水。

Citrus based 仲要EdT 佢longevity算係十分優秀 但base note有啲中藥味 好似藥膏貼 但包保唔會撞味
屌你老味 香港啲男人用香水真係淨係識跟風 搭個地鐵 兩條線已經3個麻甩佬噴Dior Sauvage 陣ambroxan味好難頂呀
所以聞到啲男人用好特別嘅味真係會俾佢吸引到
巴打點睇flexin 既香氛噴霧?
近排ig見到佢地廣告
算啦 香港人既風格就係跟風
總之邊d出名,多人買就代表好
根本無諗過要有個性
你咁講法,歐美咪又係咁多人用
有冇巴打用le labo支 santal 好中意果種皮味
Keep得耐唔耐?
冇左個hype好耐喇
個個fragrance forum都屌reformulation+周街都係
做下research啦
終於有人講 個個買都淨係識C同D兩個牌子
比啲風格同自信啦香港人
同人講用kilian xerjoff分分鐘俾人屌你咁貴買枝香水不切實際
咁呢兩個牌子既味又真係好獨特嘅
Creed呢啲買clone好過 分分鐘啲clone嘅performance仲好過原版
我係kilian死忠
嚟緊買smoke for the soul
所以我打死都唔買果兩隻
兩隻都係任何時候都啱
結果任何時候都撞到七彩
https://youtu.be/HxeNlGcCAws
https://youtu.be/KjV2nKPNTd8
想求其買枝萬用又多人讚嘅香水都要經過你同意, 真係好慘
有無d平, 靚, 易買, 又唔會比人彈嘅選擇比我地呢d唔識香水嘅人啊
新手想問下 有無麝香味 既香水推介?唔該哂
見上面有巴打講 UOMO 同 FORHER 麝香 都好好
唔知總有無咩推介?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞