真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
覺得好淡,3個鐘都冇哂
貪平買左盒davidoff cool water 麻麻好聞又好快冇味
又貪平買左盒Bvlgari man extreme 略嫌柑橘味太濃 聞多自己都有D暈
打算轉戰Jo Malone試下
Jo malone 好似出名快散⋯⋯
Boss bottled intense 同 the scent 邊隻好啲
Boss bottled intense edp
The scent 呢個名有啲名過於實,點解有勇氣改the scent
千蚊香水黎講,佢嘅持久度真係有啲失望
絲入嚟分享下
最近識左個男仔,極普通樣,無乜特別仲要有啲毒毒地嘅feel
但係好識噴香水好有研究
平時行過唔望都因為陣味認得到佢
有次借左佢件衫嚟著,件衫充滿著佢獨特嘅香水味,著完之後啲味留左係我身上
覺得好好聞之餘,頓時覺得佢好有男人味,聞到陣味會好安心,心都軟埋,即刻好有好感
而且陣味一直係我腦海入面揮唔走,好掛住陣味好想聞

所以覺得男人噴左香水係會令人更加容易記得你
就算個樣唔得,噴左香水唔知點解好感度會提升
因為女性係好鍾意依戀男性嘅體味,好多研究都指女性擇偶都係靠體味
相反如果有個靚仔但係有臭狐,幾靚仔都好我會想反胃,即刻零好感
借左佢件衫..即係本身你都佢都有好感啦 香水只係加分者
之前有巴打分享過主要應噴手腕,後頸同耳背,點樣先可以令件衫/外套有香水味? 大家會直接噴外套?
之前用開Givenchy play 但停産之後用到冇曬都未揀到啱
試過Tom Ford Vert Boheme, Oud Wood都幾鐘意但真係偏貴 唔捨得買

有冇推介? 偏好 皮,木,桔

另外想問埋Thrre D’Hermes 好唔好用?
Terre D’Hermes 味道非常有成熟感,冇咁上下年紀同成熟感好難carry
今日聞左 真係幾成熟下 但佢有隻新味 就冇咁成熟
但我覺得都係要著恤衫先match到陣味
Boss 陣味留得耐唔耐
朋友最近送左支dior fahrenheit, 點睇呢支香水?好似冇乜人用咁
啱啱去sasa試左a&f first instinct blue 好似唔差同tous man sport揀邊隻好
想問a&f 啲香水last得耐唔耐
啱啱去完MMM 試jazz club
陣味真係好正
但個職員話冇哂貨,要留contact 等佢返貨
有冇巴打都試過呢個情況?
要等佢打黎好唔爽
我想問有無人試過maison margiela 嘅funfair evening
睇個description好似好正咁 但已經停左產
邊到係mmm想知香港邊到買香水齊款又平
MMM係指Maison Martin Margiela呀巴打
暫時呢隻牌子香水專櫃好似得海港城個間有得試
啱啱去左揀chanel定dior 都係edp隻味自然d 已買
Terre D’Hermes真係好撚正好撚正好撚正

係街聞到一定回頭望, 通常都係中佬西裝友, 就算佢樣衰都即刻覺得型左,要加100分
ermenegildo zegna uomo
lanvin eclat d'arpege pour homme
atelier cologne vetiver fatal
armand basi l'eau pour homme

有用緊呢幾支
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞