真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike

剛到貨, 今晚放工試吓先
岩岩入左枝Dior Sauvage EDT隻味係好聞但係唔夠 long lasting
相反買既時候我拎左blau de channel既張試味紙噴左兩野放左係架車度幾日都仲聞到有味,但係Sauvage張紙一日都keep唔到,下次買香水可以用呢招試下味先,定係其實我應該買EDP
遲下會入埋Hermes大地同埋Tom Ford
Jo Malone真係好快散味,想買既巴打要有心理準備,真係要痴係住你個人先聞到,如果真係想買記得要帶定後準樽仔補香
之前都諗左好耐買edt定edp好
之後去dior試曬兩隻上手既分別
Edt係擴散度強啲,噴完頭手兩個鐘人地會以為你噴到全身都係嗰種
Edp就深度少少,擴散度無咁大,last8個鐘係基本

不過兩種既中尾調我覺得無分別
第一日噴Hermes大地覺得無咩特別
第二日噴已經開始上癮
用家。女友話隻味平易近人
Ching 要唔要大地pure perfume 版
Pure perfume 點玩法
有小小性趣
濃啲嘅香水
有冇人用過ysl edt 覺得隻味幾啱自己
大家覺得armani acqua edt點樣 個人幾鐘意佢浸味好refresh
啱就買得架喇
陣味好正,好沉穩好有安全感
edp dfs,sasa果d有無得買
巴打邊度買
近排都開始噴呢枝
JO MALONE LONDON 葡萄柚 Grapefruit

有冇人用過
我都有,好正
隻sauvage試完噴手腕之後仲好j過噴紙
中後調偏沖涼加木加甜味
勁持久
另外d g隻the one edp都好正
木味勁甜
不過成千銀
https://youtu.be/YnbYIcswiRo

Sauvage同bleu de chanel都成日有巴打提,但我自己就有一支dylan blue
其實YouTube 都有好多講香水嘅片,大家都可以睇多啲當學下嘢
我覺得sauvage正好多
channal隻bleu pefrum 兩頭唔到岸既感覺
清又唔係濃又唔係
聞落似藥水味
我覺得正呀,陣味比較young,甜甜地
一開始有啲啲太女人,但隔咗陣就好正,好似啲公子哥兒咁
哩條片介紹隻啫啫armani都正嘅,但陣味好成熟我自問未有咁嘅年紀carry到
30上下嘅巴打可以試下
有無人用過呢隻?
我用開Burberry touch, paco one million 同givenchy pi 足以應付任何場合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞