真男人一定噴香水+香水點評 (2)

1001 回覆
96 Like 50 Dislike
Sasa有,如果水果甜味仲有隻Azzaro 嘅wanted可以喺sasa試埋
不過wanted 出咗新款,可以去sogo比較下先再決定買邊款
當我對號入座
入得嚟都係有興趣用香水或者想認識下,但一嚟就問Dior sarvage bleu de Chanel 可以喺邊買嗰啲擺明就係伸手黨,跟風,人云亦云 係咁易落街行下都知專櫃有啦!基本上所有大商場都有齊各大專櫃,銅鑼灣希慎時代旺角新世紀都有啦
就算打機每次fromsoft出新game都大把人唔知咩嚟都衝去買,結果兩三日就放返出嚟

香水始終係一樣代表個人嘅嘢,花啲心機了解下認識多啲唔好咩? 始終聞得多先知自己鍾意咩

我上面都講過我都只係去到幫襯sasa嘅級別,希望多啲巴絲介紹下自己鍾意嘅香水 比唔同消費能力嘅人都搵到佢想要嘅嘢

(我覺得用得香水都係紳士,大家心平氣和討論啦
跟場合同衣著襯香水就多吖
有冇人會視乎心情用唔同味/感覺既香水
可以sharw 下嘛
心情好就用jomalone velvet rose and oud
好似啫喱糖嘅玫瑰味
jomalone好多人都話last唔耐 但呢隻出奇地long lasting
Cdg 香水有冇巴打用緊
可以揀下基調係木,前調係花同香料嘅香水
咁返工同你出街件牛仔褸都夾到
你咁講就好喇!我好鍾意哩隻味!
留香大約幾耐?
Bvlgari Pour Homme
Bvlgari Blv
行貨野 Tommy Hilfiger Tommy
要淡淡地就噴啲冇明顯性別感嘅香水
呢隻都係落pub先噴算 隻味番工真係太誇
Thx, 有時間去試下先
但我有個女同事話好臭
噴衫last 8粒鐘冇問題
烏木不知幾正,唔識欣賞
同問
Hermes 大地/花園系列

大地有好多巴已經介紹過
花園系列都係主打柑橘花香調
地中海花園偏苦,似果樹,最man
尼羅河有多啲草青,似一堆水果
屋頂花園最甜最多果香,比較女性
李先生花園最重柑橘味,酸甜過後係白花,最易接受
印度花園多左香辛料既味道,好似印度既沙律咁,甜酸帶辣
我發現自己心情唔好時會用啲濃既侵略性高既香水,好似生人勿近咁
好似sauvage/獅子頭/滿堂紅/黑鴉
枝dg light blue intense pourhomme 啱啱到
一噴 點解成浸呀差除咁
有冇啲木味嘅香水介紹
dsquared 嗰隻有冇人用過 ?
陣味會唔會好快散
同問
最好就清啲
同last得耐啲
買咗MM支jazz club

發覺個噴嘴拆唔開的

冇得唧入travel pod了
點樣算係清的既木味
純木味?
咁會好似傢俬喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞