香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
所以要放低所有仇恨
專心反共
本身讀社會學都有接觸同思考過以上嘅野。因為鬥爭嘅風氣,令我亦好少再上網同其他人討論野。睇你呢個po睇到真係好感慨,有人真係認真關心社會 了解社會
高質post
Push
其實係啲民主派,獨派大佬搞成咁
市民成日用哂啲力量托呢班人,
點知最後又內鬥,或做廢人

好似選咗白頭佬一句唔制就乜鳩主席都唔做
左膠俾好多credit 劉慧卿鬧爆許智峰
青政兩條友日日被民主派大佬屌係鬼
獨派緊係要講黃毓民,由人力到社民連到熱普城,全面分裂

唔玩分裂獨派得梁天琦一個,但係已被政治逼害坐六年監,
而青政兩條友肯合作但完全唔掂。。。
民主派得戴耀廷做到野,但係左膠注定無乜用,雨革係勁 但中共無視大絕就搞掂,,
風雲勁到仆街,逼到中共違反規則dq同釋法
黃之峰都肯合作,但未成氣候,,,
仲要成個黨被人殺埋

其實市民用咗好多力量去托呢班人,
但係根本完全垃圾,
市民力量虛耗得好嚴重,
幾乎從未帶領去一個正確方向,,,
大有人在

唔好緘默,繼而絕望,放棄

靠大家
push
Pushhhh
Strong po lm
呢d野唔使咁多理論,一早就已經知
社會係好多不平、唔合理、衰落緊既野
但同時間個社會仲有好多"精神毒品"去麻醉我地
包括各種娛樂,只要你繼續打住份工/有老豆老母養,你就仲可以洗錢
可以去旅行,去消費,無錢都仲可以上youtube, 煲韓劇美劇, 玩IG, 睇世界盃
大家返工係為左逃避現實,放工都係為左逃避現實
當真係有事發生令你爆煲(e.g.失業、負資產、患重病、比女朋友飛、比老公拋棄) ,連上面呢D"精神毒品"都幫唔到你逃避既時候
好多人崩潰果下就會去到諗自殺,或者傷害身邊既人
但總之由頭到尾都唔會link返去社會個問題到去解決
我係打手公司做女人bb用品打手

佢地隔離team

除左正字,早排窮人生仔,扮獨派叫人焦土,本土仇南亞,捉毛,佢地都有做,當然唔係個個留言既都係打手,裡面有假膠同真心支持既,但堆打手其中一個objective就係扮認真同你撻數據道理去支持「極端思想」,做到非黑即白,令人唔再理/反呢d議題

因為膠化,洗post,明撐對家已經比人識穿

講完實有人話我五毛(有撈我就唔上黎自爆),但網民就係咁易控制
但佢地都好識睇住玩喎
好有策略,資源又多
覺得佢地愈嚟愈識玩
啲,多到以為睇緊鄺囝啲文
資本主義一家要配合民主同法治
兩者就係避免資本主義走向極端
但香港既情況係 大陸資金可以由唔同渠道入黎香港 炒高樓價 另外政府所謂尊守基本法係唔能夠保障香港原有大多數居民利益
所以話同美國面對同一問題 我有好大既疑問
樓主用排比法,同鄺囝啲文係兩回事喎
我都相信網民係咁易俾人控制,因為都中過蕉
而家就係要令多啲人醒
白左係為共產國際服務,製造道德虛無主義,歷史虛無主義,破壞家庭,自我否定
bookmarked
焦土派同捉毛真係打手?
有分幾type,大project有d個任務就係要kol,係用「年」計去鋪排...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞