香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
唔派話埋你聽,有一個現象,你講港獨會有堆人撐含派黎攻擊你(即係泛民係兩登係有fans),

拆學聯,拆七一,拆燭光晚會既post,自然會順到爆,而現實上g峰衝政總呢類現實世界「有號召力」既野,兩登係唔會有人支持,有人係做左野,只有攻擊泛民既post上到兩登大台 現實無號召力既野先準上呢個大台黎愚民...

高登呢架無人上,打手其實係少左好多(已經無人落錢),你會見個大台係泛民上返,呢個先係香港人真面相,現實投票結果都證明到
正解
高質post
想問有冇咩具體方法可以改變?
奪回立法會過半數議席?
中途有人講過貼身但離地, cant agree more

如果我想share比fd睇,係wts gp send link
會好odd 好奇怪, 氣氛唔夾
亦會對自己個人印象有影響(口德村,認真撚)

中間牽涉太多敏感話題,包括連登(接收者可能會歸類child 登?/壞印象), 政治(中共)

要建立呢個風氣好難,需要好長時間
你睇對家自97都花左至少20年散播思想,改變市民心態,行為啦

思想免疫係大方向
而其中既細節,就係為呢個行為,思想正名
正名意思係為呢件事取名一個正當既名義同理由
如果有既就推而廣之
然後思想相同既民眾就會用自己既方法do the rest

古時起義同叛變(都係帶領民眾)都要為自己做既野是為大眾價值觀可以接受
黃巾起義都要用符水醫人啦

貼地係首要
考慮既野有好多,個人形象,社會係重心
關乎你點樣推而廣之,引起一批人實行
你就真係諗得好簡單,以為香港人滿足到生活所需就會想改變社會?我諗你唔會傻到咁諗掛?

我夠膽同你講,一個正常香港人就算食得訓得屙得,養妻活兒,各樣生活都叫兼顧到
一單時事新聞,同一場世界盃,邊個更引起到佢動力去留意,都一定係場世界盃
因為場世界盃,我仲可以同屋企人傾,同同事傾,甚至大家打下牙骹
但係一單時事新聞,我除左睇完歎息一下之後仲有咩得著?事實就係無
比你滿足到生活,係香港呢個環境,你一樣唔可以再諗多一步,當人知道自己永遠無辦法再諗多一步既時候,就會依賴我所講既"精神毒品"去維持你現有既一切(精神上)

久而久之,每次見到個社會上唔好既新聞,大家3秒後已經唔記得左,然後再睇返世界盃d消息,變左慣性
呢d係人既慣性,你有需要養妻活兒,可能你會好努力無視其他一切其他野去做,你要考試考第一, 同理, 但之後呢?一樣係去返精神毒品
我無judge係好定唔好,更加無judge香港人需要改變社會,唔好簡單地老屈人地既睇法
有d人得把口抽水見唔少 但你未集結到力量自己action仲笨7啦 一係唔好做 要做就做大佢
size5紅字粗體好撚型啊

台灣咪答撚咗你囉
冇錯

所以share嘅時候,要到肉,要adapt to the situation

而唔係copy and paste

我畀嘅係適合連登嘅藥

各位要識變通
每一句都中哂 無得救
好想好想離開呢到
一日一日咁見證住好多既社會價值觀被扭曲

女仔比人非禮 連登: 係雞係公廁唔值得可憐 留名求圖
男仔無車無樓 港女: 有樓有高潮 無既 學咩人結婚 死返屋企啦毒撚
濕疹女仔單野 藍C: 無佔中就唔會咁 黃c係香港之恥
強國有災禍既新聞 黃絲: 齊歡暢 同慶賀

唔想以偏概全
但真係太多例子
每一次睇到 都覺得好心寒
點解會變成咁
唔明點 政治化同香港點解有 黨政治
娛樂化 去政治化 製造冷感市民之類乜唔係港英已經實行緊

但689佢都反對草根介入社會決策 同埋稍民主都係傾向majority 暴唔暴政係睇社會有無好嘅價值觀等等好多因素 但要顧公民權你都避免唔到

仲有內鬥 照咁睇成日屌同路人必為鬼係真?eg民主黨
其他都好好 同埋剌激多啲人討論都係好事 但見到大把人一見理論post就盲從就真係

如果其他人個心態係屌共=all就無乜進步 浪費仲有言論自由嘅最後時光
高質post lm支持
樓主,好多謝你啟發咗大家 請受小弟一拜 我一定會努力實踐樓主所講嘅嘢,鐡心抗共!
一句到尾:

歷史幾時見過支那DNA,只靠自身冇外力成功真民主化過???
台灣係咩?

洗下眼睇我寫乜,兼讀熟書先出黎柒啦唔該!!!
size5紅字粗體好撚型啊

台灣咪答撚咗你囉

讀多幾頁台灣屎先仆出黎柒啦文盲!!!
中途有人講過貼身但離地, cant agree more

如果我想share比fd睇,係wts gp send link
會好odd 好奇怪, 氣氛唔夾
亦會對自己個人印象有影響(口德村,認真撚)

中間牽涉太多敏感話題,包括連登(接收者可能會歸類child 登?/壞印象), 政治(中共)

要建立呢個風氣好難,需要好長時間
你睇對家自97都花左至少20年散播思想,改變市民心態,行為啦

思想免疫係大方向
而其中既細節,就係為呢個行為,思想正名
正名意思係為呢件事取名一個正當既名義同理由
如果有既就推而廣之
然後思想相同既民眾就會用自己既方法do the rest

古時起義同叛變(都係帶領民眾)都要為自己做既野是為大眾價值觀可以接受
黃巾起義都要用符水醫人啦

貼地係首要
考慮既野有好多,個人形象,社會係重心
關乎你點樣推而廣之,引起一批人實行
冇錯

所以share嘅時候,要到肉,要adapt to the situation

而唔係copy and paste

我畀嘅係適合連登嘅藥

各位要識變通

靜靜睇你幾版,原來又係《明天會更好!》飛機杯!!

但係先教埋下一句:《今晚過得到?》
真心覺得連登要控制下個年齡層
我認為而家香港人就係跟風太嚴重
當有人開始一個話題或者做一個活動
有兩三個人支持佢
即時嗰件事其實係錯
大家都會繼續支持佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞