香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
lm
推 高質po
Pish
留名
我諗住開一啲post講解控制輿論嘅伎倆

基本上係要教大家政治宣傳 propaganda
樓上有絲打講過有打手公司請KOL幫手⋯
你講嘅youtuber應該有份
>個個都話出一份力係無用

呢個係重點,叫thought-terminating cliche
簡單一句,似是而非,其實根本唔係事實,但係聽完就唔會再諗,認同,繼而放棄
係政治宣傳嘅手法,中國特別鍾意,蘇聯都無咁猖狂
知識改變命運!多謝你出呢個post!留名學野
推比多啲人睇到
一直都諗緊有咩事情
令到香港人可以放下成見
團結翻一齊
有大和解到先可以有更進一步嘅發展
否則只會繼續內鬥不斷打散本地勢力
高汁
多謝高學歷巴打提醒

其實真正著緊香港嘅人
呢幾年好多時口裏說不
身體卻很誠實
仍然暗中做緊為香港未來嘅事

只喺呢個高氣壓下
將無力感無限放大嘅人
容易乘虛而入大肆宣揚
逼到頂唔順嘅人走到嘅走
走唔到嘅人一喺自殺一喺認命

坐緊政治監嘅人都仲頂緊
喺外面呢個大監獄生存嘅
再苦都至少要為小監獄內嘅歐堅持
當有樓主呢類講法,就必然有目光短淺嘅人話呢種方法冇用、浪費時間,不過歷史話俾我地聽正係呢種思想好似病毒咁散播開去先有成功嘅機會,最近嗰隻game detroit 就正正係用呢種方法。

我覺得除咗要每日提醒自己同他人唔好咁易受影響之外,都可以多啲同朋友親人介紹一啲高質嘅戲、game甚至youtube video,用呢種軟力量去加快傳播,特別係年輕嘅一代。始終呢場仗唔係要快,而係要令整個城市嘅人整體質素提升,將來先可以sustain落去,所以要喺呢個資訊傳播最快嘅時代善用呢啲工具,打好呢代同下一代嘅文化基礎,呢場思想嘅仗先有本錢去贏。
樓主講既野全部都係連登發生緊
雖然個post有好多人正評 但係會正視既人就
淨係睇左頭兩版..
其實簂已經計劃緊移民..
真心覺得太多香港人質素好低(即係on9)
有一大部分同大眾觀念中既「大陸人」冇乜分別
請問樓主你堅持落去既原因係乜?覺得有冇希望?
淨係睇左頭兩版..
其實我已經計劃緊移民..
真心覺得太多香港人質素好低(即係on9)
有一大部分同大眾觀念中既「大陸人」冇乜分別
請問樓主你堅持落去既原因係乜?覺得有冇希望?
係呢個社會要如何自處就係每個年青人都應該要諗既問題
但眼見身邊同輩已經退守到「做好自己」
其實根本就係逃避現實

事實係社會上on9既人永遠都係大多數
新一代亦都越趨大陸化(大陸遊樂、接受大陸文化潮流等)
你做好自己又有乜用
一個個體又點同中共呢個執政機器去鬥?
就算俾你儲到一班完人係社會各階層
上面一個政策要收你地皮
大家去到咁上下大都係講搵食
有幾多個仲陪你癲?
仲未講人口清洗

希望巴打可以駁斥我
我都想改變到呢個經過差唔多6、7年慢慢形成既諗法
呢個post 大量五毛出動
屌打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞