香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
革命唔係話咁容易
既得利益香港人先會隨時出賣你/拖你後腳
香港要先保持自己經濟 文化獨立性,咁樣先有同支那有區別
依樣野真係要靠香港人 特別係有權 有錢或中產班人
但現實情況大家都知啦
所以想希望香港好 做好自己 先上位 之後再諗
Child done
一有咩負面野就一句 child 登
之後置身事外咁,咁 仲要上?
頭一兩頁己經見到之前BLOCK咗果D垃圾
高登收皮之前個段時間已經係咁
成日講高登仔點樣點樣,自己完全置身事外
同一招用翻落連登
呢個post啲人點睇公海單野
姐係邊單
邊一單?
樓主點睇捉毛依個行動
早排時事台剩係得返有個會員不停捉毛
就係做緊你開頭講果種階級鬥爭既行為
鬥到我完全唔想再上連登 覺得d討論好冇營養
希望你依個post可以導正返個風氣
其實要改變呢樣嘢真係要由自己做起:

- 提高個人道德同知識修養
- 不平則鳴
- 理性參與每一個討論
- 不要懼怕群眾壓力,多人做/講嘅嘢唔一定啱
- 慎思明辨
- 堅持自己信念

最後,唔好覺得區區一個網上討論區無所謂
連登真係好多人上,而大部份更加係香港未來嘅支柱──青少年
改變香港,由改變連登風氣做起,我覺得完全唔誇張
最攪笑係一班人好似返shift咁輪住認字特警
到你講得掂,又拉其他唔關事嘅講
就好似有個打手諗唔到可以講乜,就屈耶撚(宗教)

總之佢哋就係要引起事端,講嘢九唔搭都無問題咁

回覆都加哂呢個post link
正正就係落咗階級批鬥個圈套
有人以爲捉毛係糾正視聽
但係其實係幫咗手subvert個論壇。
你以為你唔係一份子? 笑尻香港人唔通你唔係?
冇錯,除咗抱住開放態度提升知識、道德水平。 我覺得體能、健康 都應該keep 下去提升physical strength 順便培養個人毅力同自律性。
呢個post啲人點睇公海單野
姐係邊單

【鉛水報應】水務署總工程師之子畀雷劈死!
https://lih.kg/726429

呢個

留意咗個樓主思覺脫好耐
前排仲成日係post尾宣傳佢個facebook page「西米go」
當然而家無咁做喇
splm
一入去就見到有條鍵國撚嘅大字冷血言論
well said!
講多句
唔好witch hunt 邊個係五毛邊個唔係
有D野大家心裏有數就夠
要捉既唔係五毛
而係佢地發表既demoralising/polarising既言論

例如某位用家「酒***」
成日係度分化香港同台灣人
大家心照就夠
見到佢個post只需要指出佢既目的之後無視就夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞