香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
講經咩
根本民意都唔係你地度
冇樓爆股爆失業點會成事
你地
其實一直做緊, 畀人當黐線
糾正視聽係靠你自己消化完演繹出黎
咁你同人講先會有說服力
一味放條list 放堆金剛棒 每個留言都係影印機咁
純粹鼓吹仇恨
有心既人真係會比依種氣氛激走
漸漸變成所謂港豬
某程度上無力感係依班團體造成
因為透過佢地既行為會令人完全睇唔出前面仲有咩方向 只係得返無盡既互屌
唔緊要 自己知自己做緊咩就得
期待
原本見到tittle 想入黎屌兩句,點知睇完好撚中
標題黨... 激起情緒反應繼而令到你哋容易被說服...
其實我都係用緊啲propaganda伎倆
個人懂得抵擋垃圾分裂訊息,始終係少數。整個社會要如何得救?出一個魅力領袖可唔可以救到香港?或者要長期忍耐等中共支爆衰落才有出路

一直以來,我覺得雨革集合天時地利,最強大民氣,就係差一個領袖

以前有馬田李柱銘,泛民各山頭會聽佢支笛

但訊息爆炸時代很難培養新政治領袖大哥,好快被五毛或敵對陣營全力圍攻,污染名聲

當中有五毛寄生蟲,但更多是既得利益者講風流話做藍絲,或者被同一光譜的同行暗算排擠

香港仲有55%黃絲,好多香港人也有良知良心,例如老蕭一支曾經匯合各界精英知識份子收聽。

但反建制始終沒有元帥統領,習大大全方位打壓下,反建制被滲透而四分五裂,形勢比人強。

sorry 政治上我相信打多四五年持久戰才見希望,要隱藏儲備實力。多謝樓主深入淺出的分析。
高質
已經分享哂比身邊既朋友,支持樓主
Push
你唔撈,大把新移民爭住撈
紅色警戒
尤里的復仇
覺得岩既既咪留個名,幫手推下,唔岩既咪睇完算,成日屌黎屌去d人好似唔識攰
竟然成廿五頁先得兩個人講Red Alert
Yuri Bezmenov
ching你係咪get錯咩

樓主講嘅係五毛黨做緊一種思想控制

係網絡製造出一片失敗主義嘅氣氛

屌唔係問題,問題係日日屌同loop同一樣野

你明唔明咩叫分化 標籤/矮化/暗示
錯判,冇討論,jump to conclusion
特首唔係民選架……
用多三五年去削弱香港人嘅優越感
用各種手段打壓同踩低香港人
唔少香港人已經做緊中共想收嘅效果
好似某啲YouTuber已經開始製造出一種大陸比香港好嘅印象
同以前派膠嘅風氣比已經係兩回事
而家有埋職業紅膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞