香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
又有示範點spin
現實嘅特工唔係電影咁
由二戰開始,其實secret service呢樣嘢,好多agent根本連自己係agent,幫緊敵國都唔知。

不過呢樣嘢
遲啲開個post講現實特工文化
巴打我其實有追開你D Post。你呢句post 就係用左新馬主義,即係Frankfurt school嘅理論。我想收集呢類資料,整合下,跟住應用返香港嘅處境。邊到有呢類Source?

ps有機會詳談下
唔識咪學
Frankfurt School 依家毒死緊歐美
你想知多啲嘅,上4chan同8chan嘅 /pol/ 版,search一啲討論Cultural Marxism嘅post
同意道德觀念扭曲

但㧗到去中共好似遠左D
好,有正野。
同支共鬥 唔洗講公義、道德、民主同法律
只有實力 包括軍事 經濟 政治先係決定因素
未見香港有人能力聯合小數整合不同方面既力量
加上香港人質素如樓主所說
另外遊行加激進係唔係真係有用?
有用意思可能係同利益階段同歸於盡或香港可以獨立等等..
未必係咁簡單
唔係咩都可以一蹴而就
做左呢啲就可以獨立啦
係呃鳩人
一直都係長期鬥爭

早排啲網民被人帶到上晒腦
成撚日問然後呢?
其實有好多香港人都唔知可以點
包括領頭人
所以領頭人就咁比後面群眾做低左
樓主,我都有讀過少少社會學,但真係唔精。 我都留意到近排都連登污名化問題都好嚴重。 有冇咩辦法。
lm睇樓主成功說服港人關心社會時事
Thanks. 就係要呢類討論。我平時都係直接睇理論文章,ie Critical Theory, queer theory, postmodernism。因為唔知有網上有呢類討論,搞到離晒地。

猶其是以家身份政治同文化左翼嘅配合,搞到社會分化,我明新馬嘅危險地方。感謝巴打推動議題。
有一千個呢啲真知灼見份子已經好犀利

雨革後期仲有如雨後春筍冒出嘅團體

ie, 法政匯思,仲有建築界,IT界,醫護界,會計界同其他專業界別

香港其實仲有好多真心支持香港獨立嘅人

至少係2014時計到有十幾萬人
台灣係垃圾係低端
齋講民主唔講義務, 甚至要做到民主既條件都唔撚想做
50萬羊自己散

已經自導自演左香港人冇料到嘅現實

領頭人繼續玩,渲染失敗主義,令越黎越多市民對現行政局失去信心
有無一個名詞可以統稱呢種行為?
21日唔交會寄信,要上庭
半年內,入境會被通緝
至於半年後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞