香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
長期抗爭
網絡打手返工就係出post
作為一個年青人 我都真係覺得香港已經冇得救 唔係唔想救而係救唔到 見唔到任何希望 原因之一我會覺得係左膠 大愛撚 或成日都要講 和平理性非暴力既人 因為明明對住極權嘅社會同極權嘅國家對住佢講呢啲根本就係嘥氣 我見識狹窄但係我覺得救香港嘅唯一辦法就係 武裝革命 香港獨立

香港唔係無得救 睇到年輕一代都愈來愈多人反支 仲有好多中年人都開始醒覺港共同中共有幾仆街
欲要改變香港, 必先改變港人
欲要改變港人, 必先改變自己

因為你自己都係香港人一份子,
改變自己已經係改變緊香港人
一個個慢慢改變, 就會變成一小群
一小群再用行動感染更多人一齊改變
由呢點做起
好撚認同巴打 其實呢家香港個階級鬥爭已經開始出哂黎 咩都互屌
分化得好西利 當所有人愈黎愈覺得留係香港無希望 做咩都無用既 不如唔好做 做黎哂氣
有呢d諗法中共一定最開心 .
不過新一代愈黎愈多政治冷感就係真既 平時去地區論壇 街站義工 etc 後生愈黎愈少
反而上左年紀仲多 我都明後生對香港泛民左膠本土都有失望 但咁樣當人地係鬼互屌真係幫到手?
btw 巴打點睇中共社會信用系統 我覺得當呢舊野擺左黎香港 Child登仔應該連講政治都唔敢 甚至係網絡上愈黎愈多人唔敢講野
For example, 手快用系唔用係就好似你殺咗佢全家。
救命

有知音,想喊
可能大家相處環境唔同啦 我身邊啲同學越嚟越鍾意玩大陸既apps 有一啲由支到落嚟嘅 成日都用蝗語交流 再唔係嘅再返上大陸玩深圳一日遊嗰啲垃圾 仆街政府推普教中 令更多人講蝗語茶毒年輕人 加上已經有唔少係由支到落嚟 佢哋以為嚟到講蝗語就係天經地義嘅事 加劇左本土嘅文化消失
「容納敵人」係Cultural Marxism常用手段
係中共種下嘅假象
人哋網評員係公海做嘢抵銷返 好正常嘅
當中共social credit殺到嚟
8chan香港版就會係最後嘅避風塘
姐係緊泛民嗰班和平理性非暴力撚其實都係鬼 即使係或者唔係都好佢哋都有份縱容香港變到咁 口頭淨係識講最黑暗嘅一日
唔反對革命,前提係你有本錢革命
香港連基本凝聚力都未有 仲要配合時機、人力物力、有智慧嘅領導、武器、一切一切 。 中共極權都用咗好多時間心機行動先有今日。 唔係咁易推翻到

香港社會有多元文化,亦有一定程度嘅文明 所以有不同聲音唔出奇,如果你要單一聲音 你都只會係第二種極權
即係樓主同班同道中人覺得, 有聲音話香港唔好, 就係有目的去分化香港,
要一直讚至係正常香港人

所以見人講香港壞話, 要唔好理, 要思想免疫, 唔係既話會受控

呢啲咁既陀鳥政策, 原來黎到今時今日口口聲聲話反共既年青人身上, 係高質野

香港既未來就係靠你地, 真係祝你地成功啦
所以我都話我自己見識狹窄 但除咗呢一條路仲有冇其他呢
每個人都互相監視 互相批鬥 漸漸開始將某一班人隔開
為左唔想比人隔開 個個都自我審查 活係Panopticon入面
/pol/ is always right 呀
開頭個理解錯誤

其後衍生嘅推論都因而錯誤

「一切批評=中共subversion」係你爆出嚟
講得好岩
細個果陣唔覺得香港有咩問題
而家係到住多秒都想死
幾時先可以有一個可以改變現狀既特首
個個高官都冇用既 幫唔到市民
推咗先
好撚認同巴打 其實呢家香港個階級鬥爭已經開始出哂黎 咩都互屌
分化得好西利 當所有人愈黎愈覺得留係香港無希望 做咩都無用既 不如唔好做 做黎哂氣
有呢d諗法中共一定最開心 .
不過新一代愈黎愈多政治冷感就係真既 平時去地區論壇 街站義工 etc 後生愈黎愈少
反而上左年紀仲多 我都明後生對香港泛民左膠本土都有失望 但咁樣當人地係鬼互屌真係幫到手?
btw 巴打點睇中共社會信用系統 我覺得當呢舊野擺左黎香港 Child登仔應該連講政治都唔敢 甚至係網絡上愈黎愈多人唔敢講野
當中共social credit殺到嚟
8chan香港版就會係最後嘅避風塘
每個人都互相監視 互相批鬥 漸漸開始將某一班人隔開
為左唔想比人隔開 個個都自我審查 活係Panopticon入面

港男鬥港女 老年鬥後生 公屋鬥私樓 呢幾年班五毛狗不停製造呢d對立鬥爭 前一兩年有幾隻五毛狗扮完公屋撚去屌班私樓撚 之後再扮番住私樓去屌番班住公屋既 根本班五毛就想香港內部不停鬥爭 團結唔到
講得好岩
細個果陣唔覺得香港有咩問題
而家係到住多秒都想死
幾時先可以有一個可以改變現狀既特首
個個高官都冇用既 幫唔到市民

只會一個比一個衰 唔搞衰香港點俾支那完全統一
係,某程度上我覺得佢地好似係度特登搞亂香港
令市民vs市民 佢地就漁人得利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞