香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
我認為而家香港人就係跟風太嚴重
當有人開始一個話題或者做一個活動
有兩三個人支持佢
使嗰件事其實係錯
大家都會繼續支持佢

我覺得呢個先係最大問題
大量老中都係受落於民族主義,再神奇地將共產黨國家民族三樣嘢合為一體,呢方面可以點搞?
你講既都係現實港豬既心態, 係事實, 但唔係正確

呢d心態其實都可以追溯到極端資本主義社會形成既短視, 利己心態, 覺得平反不公對自己無好處就唔做

要改變呢種思想就唔應該將爭取社會公義當成有利自己既行為 (例如同朋友多左話題), 相反應該都當成美德, 係公民責任
lm
大量老中都係受落於民族主義,再神奇地將共產黨國家民族三樣嘢合為一體,呢方面可以點搞?

[size=6]有得搞支那唔洗德先生過百歲都仲未見影啦!!!

一句到尾,支那種以前厘埋一角冇比較,但一同西方文化接觸,垃圾民瀆DNA即顯,根本永遠只適合做人次等部族!!

你睇下呢幾百年,到今日都只係近岸地方人民水平同經濟先叫見得人,其他冇或少同歐美教化過既,不外乎仍然垃圾一堆!!!
[/size =6]
我身邊既朋友成日都屌柒我睇連登 睇黎冇益 但我始終都相信係呢啲地方都會有清泉存在 正如樓主一樣 呢個post亦都令我睇到 係連登都仲有好多清楚自己做緊咩既人
成日聽到啲人話香港有幾慘 樓價又高 又多港豬 香港冇得救咁 又成日係度話咩sad but true 其實呢啲野係人都知 唔係講完之後話咩sad but true 而係應該去諗有咩方法去解決個好sad既問題 點都有自己做到既事 就好似樓主講到既方法咁 令自己唔去氣餒 其實都係方法之一
呢個高汁post唔推唔得 等多啲人睇到 至少等佢地可以開始有翻自己既想法 有翻個種子都已經好足夠
留名
樓主其實你唔適合做全球最聰明人的香港人
你冇佢地果種本質
一日到黑話移民真係得淡笑 你唔想大陸人移民香港 唔想香港收南亞難民 人地外國佬都一樣唔想你地班香港人移民過去姐 根本雙重標準 己所不欲 勿施於人啊
原來有人同我一樣
噉有冇解決方法?
cap低岩聽簡短既cm
po 上ig story都好似唔錯

最緊要各位岩聽
大家開心
巴打啲po好高汁
不能不推
傻啦
大家教精班小朋友重實際
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞