香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
host遊行嘅主辦單位浪費左一年又一年嘅民意
冇錯

其實最緊要係肯用腦

消費主義依家已經入侵埋思想模式

人云亦云
廢老係指邊一個人
唔好成日一碌鳩打一船人
最緊要係千祈唔好氣餒
我都好鍾意香港,巴打唔好放棄
你想改變啲咩

問問題可唔可以具體啲
最近個條喜迎mtr加價廢老都顯示到佢地個價值觀幾過癮啦 自己兩蚊搭車,理得你班後生係生定死?
兩個人自己討論你就當成個post啲人係到講緊呢樣野
所以大家真正嘅沉默大多數,真係要努力帶起返一個健康嘅討論風氣

唔好等我,唔好等人,要自己做好
明白樓豬
香港有反共意識, 唔鍾意中共嘅大有人在
但當中好多都港豬一樣,
包括我自己, 都有無力感,
日日返工放工好攰, 睇啲正經都費事
只會做啲冇乜營養嘅嘢

所以我覺得要喚醒港人嘅智慧
做返啲易入腦有娛樂性嘅文宣都好重要
你叫所有人睇小說煲劇就得
但睇啲沉悶正經嘅書籍就睇怕有心冇力啦
都已經未計蛇齋餅糭掌心雷個班
太宰治 - 人間失格
有,但係基於operation security唔會喺連登講
從詳計議
假若當日雨革夠多人衝,班和理非都會畀全世界當做一份子,可以迫佢地一齊抗衡政府
點知佢地為左光環喺度柒
結果咪洩曬氣
咩叫一鼓作氣再而衰三而竭?
傻鳩都識嘅理論然後由共匪一方實行,磨到真香港人冇曬氣
純粹由正負評去判斷件事好壞

冇討論/低質討論
散播負面消息唔會係主菜
講到尾係先有朝政有問題後有人扇風點火
明明個朝政有問題, 你叫人唔好亂傳消息就無事, 真係解決左個問題?
好似劏房咁, 成個東南亞好似得香港有, 唔通又呃自己, 其實樂觀d諗就無事 ?
八年前到d香港人就係好似咁呃自己無問題, 點知劏房問題就無神神出現左

日本、台灣都有。
咁快有五毛示範
搞掂自己先

然後搞掂身邊嘅朋友

同年齡層嘅人
行轉學術台就知乜料啦
因為道德敗壞而令人同社會disconnect
好多香港人都唔知共產國家都有專業部門做「政治作戰」,推

每個國家都有。美國仲多個經濟作戰。
有一種
我唔直接答你
嘅感覺

https://8ch.net/hkon9/res/3985.html
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞