香港冇救,做任何嘢都係on9,港女係雞,港男係毒,遊行唔夠激進,激進入獄抵死,港獨冇可能,要返工不了,快啲移民,香港冇救

1001 回覆
4475 Like 55 Dislike
連仔可唔可以公佈吓呢堆acct
有冇admin 幫手內部流出吓
冇透明度
所以要adapt
要向Yuri Bezmenov學嘅,主要係明白中共背後想洗香港人腦,令到香港人主動歡迎中國管治,其實係有套理論
由呢點知識,我哋可以開始adapt呀Yuri提過嘅抵抗方法
佢個套當然唔可以照樣copy and paste,因爲2018香港唔係7/80年代美國
但係當中嘅神髓依然可以用:主要係人民要知道控制思想呢讓嘢係發生緊,subversion係有咩主要伎倆
Yuri話美國要保持基督教,個核心係其實想保持一種無形嘅核心價值,搬去香港嘅context就會邊咗好似你話嘅廣東話,繁體字,仲有我哋嗰種同中國完全唔同嘅生活方式,價值觀等等。

(其實呢啲嘢歸納上嚟,係變相一個民族嘅定義。)
1984年G. Edward Griffin與Yuri Bezmenov的對談 (翻譯節錄1a)
[...]

慢慢翻譯當推post

黐線,咁高effort嘅post竟然出現
請受我一拜
蘇聯而家仲有集中營?!
冇野,傻左
有少少捻法
唔需要整懶人包
因為內容一定要各位自己消化
但可以開一個google doc 將呢個post d 有用資料group 起黎
咁之後開新post 會方便, 同埋d 人要睇key content 都唔洗追咁長post, 可以睇google doc
仲有一個好處就係唔限於淨係散播喺連登, fb page 都share到

始終長文已經少人睇, 仲要追咁長post 係仲辛苦
懶人包就無助思考, 但將有用資料整合係可以方便人睇

本來我提出advice 理論上應該我執行埋
但我始終無你咁深入了解同無咩理論
極其量都係個人感想
所以整合資料唔太適合由我做
我亦唔會比你較清楚應該邊d 有用

所以只能拋個advice , 如果有用就用
其實有諗過
畢竟連登冇Google Doc嘅存庫
新人好難追返之前嘅嘢

遲啲整
支持巴打
之前叫人唔好移民都幾百個負皮
多謝你肯時間係紅底論壇講
一 個令人類社會退步既政權
又點稱得上國家
幫手推post殺一殺d五毛氣焰就得架喇手
LM
呢個post好有啟發性
所有人都應該追post
抵啦 黃之鋒
繼續荼毒啲年青人啦
樓主吊你老母
瞓覺啦7頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞