尼馬故外傳之香港殺入世界盃

997 回覆
359 Like 31 Dislike
古有和哥省球證!今有德仔省狗德
打狗 往死裡打!
聽日下晝5點 港隊16強對烏茲別克
大家記得支持
CD room想講
之前冇睇過樓主既文,呢篇睇到流眼淚
但真係好想好想係現實中為香港足球隊喊一次
pish
Lots of traveling these days, please wait
等緊
出埋下章開新
幾時出
梁sir 幾時有文?
咁搞法下章要開新post先出啦
pish
Sorry近排出得好慢🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
我去左德國,日日奔走唔同城市好攰
應承大家之後會keep返個速度
俾d時間
最緊要玩得開心d
出文呢d有時間先再諗啦
Hong Kong baseball made history today!!! First ever win in Asian Games!!!
第四十四章

第一個發聲的,是大性大情的發仔。

「主席,我懇請你收回自己兩日前既言論! 」他大聲說。

一眾球員見發仔不畏強權,紛紛加入戰團,將鬱在心中的千言萬語連珠炮發向一眾高層發射。

「你地唔敢得罪中國政府唔緊要,但唔好出賣香港足球!」
「佢地喺球場輸俾我地,想用髒骯手段搶走參賽資格……作為香港人,點解你要講呢返說話?」
「所有香港人都期待緊我地踢世界盃,你作為體育界代表,唔係應該企係香港人呢邊咩?」
「Gary係香港英雄!佢俾旁人攻擊,你應該出聲維護,唔係落井下石!」
「梁孔德下台!梁孔德下台!

球員一呼百應,站起來包圍著一眾體委高層,矛頭直指年紀老邁的梁孔德。

梁孔德早幾日面對記者提問還振振有詞,此時被一班年輕人指罵卻顯得不知所措,不斷找人站在跟前掩護,口裡還為自己辯解:

「大家冷靜d,和平理性先可以解決到問題……」

球員罵得血氣上湧,如何肯聽?一眾教練及體委成員試圖安撫,卻不得其法,霎時間一片混亂。

體委這次來日本「犒賞三軍」,安排了體育傳媒作,以宣傳其親善形象,一時間記者們爭相捕捉能吸引讀者的角度拍照。

「收回言論!」
「梁孔德下台!梁孔德下台!

眾矢之的的梁孔德先生見群情洶湧,急忙吩咐身邊的助手為其護航,想要離開現場。

「你頂住,我走先……」

助手還未及答話,一人已經搶先一步,就像平時在球場上般馳騁縱橫﹑左閃右避,頃刻間現身於梁孔德跟前,大聲道:

「人地問緊你野,你答埋先好走呀!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞