尼馬故外傳之香港殺入世界盃

997 回覆
359 Like 31 Dislike
其實小弟就唔係踢波,係打棒球嘅。15歲嗰年咁啱有一隊日本嘅學校黎咗香港同我地球會打比賽。打咗3場之後對面個教練問我有冇興趣去日本讀書打波,咁聽到梗係制啦,始終香港棒球嘅發展點都唔會有日本咁好。咁其實一開始都唔知黎到會係一間咩學校,因為我自己覺得有個咁嘅機會,黎日本讀書真係香港第一個,咁就黎到先算啦。咁好好彩黎到之後發現我呢間原來係一間好岀名嘅運動名校,其中足球同棒球就最岀名嘅。咁第一日練波就好緊張好開心,因為覺得自己終於去咗另一個世界練波,同香港隊完全唔同層次,但估唔到第一日練練波就跑到仆街,70碼衝刺80轉先開始練波,頭嗰幾日仲要跑到我抽晒筋咁。開始練波又唔係幾聽得明隊友講咩,雖然學過日文,但佢地講野太快,而旦都係啲棒球專用嘅術語。頭嗰兩個月真係好想放棄,但諗到其實屋企人比咗好大支持我,令我覺得點樣都要咬緊牙關堅持落去。
希望樓主睇得明我打咩 有咩問題想問想知都可以問嫁
巴打打咩位
我壘球jj
小弟投手,你打壘球香港隊?
巴打 加油
成日睇日本棒球漫畫 好熱血
希望你做到先發投手 向甲子園努力
Btw而家有無出場 日本學界係幾時
「成個香港都留意緊你……你唔可以令佢地失望。我地既民族被人欺壓左好多年,好需要你去為我地爭一口氣。知道嗎?」

多謝巴打
其實我地一年有好多好多比賽,最大嘅有三個,九州大會,春季同夏季甲子園。啱啱開始咗夏甲嘅比賽,不過只係爭緊宮崎嘅代表權。今年都幾有機會。至於岀場,我仲未有,因為只係freshman,加上外國人,可能要等下年先有機會
嘻嘻,我都想好似佢咁成功
德仔爸爸不幸中槍身亡
唔好玩啦,邊夠料
你打咩隊?棒球香港隊都有幾個隊友有打開壘球
呀,原來最後呢個故冇爛到?
幾年前追過,追追吓見你好耐冇update,原來最後有埋尾
留名支持
俾心機呀巴打!! 努力就可以有機會上到另一個層次
送條片比你睇
https://www.youtube.com/watch?v=lZA-57h64kE
細個打pes已經睇過,好鐘意呢條片,多謝你
勁呀巴打
咁你依家d日文如何?有機會我將來都想學
其實一直都唔識睇棒球
試過上youtube睇片學,但完全唔知d分點計
但我知道呢門運動好有智慧
得閒係度分享多d
加油!
依家大部分日文都識聽,不過講就差啲。仲努力緊 多謝你
語言真係好難學架
我依家學緊西班牙文
西班牙人講野既語速仲快過日本人
聽到我想死
其實我都好想學西班牙文,之前Netflix睇套劇啲人講西班牙文講得好型
最正係去南美都用到
我成日去旅行
Que bien
¿Que tal amigo?
Gracias por apoyarme
Muy bien, me encanta tus cuentos, animo
¿Cuanto tiempo has aprendido espanol?
巴打係自學?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞