【瞬間看柒頭】有人粗口鬧1010 CS點知被cut contract仲要還4部電話

909 回覆
2325 Like 24 Dislike
可以用 our, our CEO, cfo, etc
但唔會 our alex, Mary,etc
我使乜載 helmet
你都 on 99
不如你又講吓our點解唔得
至少我哋公司同埋其他同行出信都係咁出
個post 最好笑係
"整體可以啦"
Our 之後人名一定得
屌又話自己外國做野睇好多EMAIL
叫佢寫又話寫唔出, 睇畫咩鑑賞
唔係質疑緊佢, 係有料自己寫一篇出黎
咁咪個個都服, 嘈黎做咩
抵死啦閪客 比少少錢以為自己大晒 唔識尊重人
你未見過所以冇?

你果D 鬼佬英文係你眼中係咪都算「OK 啦」果種?
啊on99 改到人地咁
你咪寫篇俾我地欣賞下囉
你睇吓自己寫左啲咩先
先話自己唔等於有相同技藝
但又話自己唔會寫唔出
再帶返頭盔話唔會咁on9咁寫
咁而家係邊個on9

同埋呢 係字 連中文都打錯真係唔知你英文會點
咁我只能夠講香港人用錯
你地用開唔代表啱
不過算,long time no see 都好多人用
但係 formal 情況下唔用得
咁都有野笑
落唔撚到台咪潛水囉
好明顯佢未見過正式公文信同律師信...
講到底大公司有哂法律部,點會怕你一個客,一個客對一大間公司點計都輸啦

同埋條款最勁一句就係如有任何爭議,本公司保留最終決定權,依句係已經屈哂
點換四部電話?
正,又有人教英文
>香港人用錯

你又知我間係香港公司
鬼佬都成日our 之後人名啦
做左咁多年野
our Peter Chan, (post)
your Mary Lee, (post)

真係未見過人challenge

可能外國d格式正宗d la
你柒少陣啦好嗎

一係你去做chief legal counsel 啦

假假地都成隊律師,請問你乜水? 完全唔覺得佢個用法有咩問題
外國都有好多種

英美澳加,一處鄉村一處例

荷蘭都有公司係用英文架

鬼佬都有數以億計啦

自己間公司有幾百個鬼佬又點
有咩落唔到台
使乜潛水
討論吓篇英文 reply 啫
唔同意見幾好呀
越辯越明
咁係邊呀
你講下有咩問題先啦

同埋鬼佬=正宗英文 ? 你係咪真係同鬼佬做過野
人地搵legal dept個大佬同佢玩都算咁
一d都唔係hea你啦
個主席睇佢email既時間,legal果team人調查佢單case既時間,chief legal counsel寫email既時間,夾夾埋埋d人工應該仲貴過佢份約
我就真係未見過,但唔會因為冇見過就即刻話人錯
老老實實,英文博大精深你學得幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞